Connect with us

technokrata

Óriási tudású 3G kommunikátor újdonság

Kütyük

Óriási tudású 3G kommunikátor újdonság

Az i-mate bejelentette legújabb kommunikátorát, a HTC Universal platformra épülő JASJAR-t.


A különböző mobil operátorok által MDA és VPA típusjelzéssel forgalmazni kívánt újdonság az i-mate tálalásában is igen csak megnyerőnek tűnik. A szétnyitható kialakítású, elforgatható kijelzős készülék alaphelyzetben 127,7 milliméter hosszú, 81 milliméter széles és 25 milliméter vastag, a mérlegen pedig egész pontosan 285 grammot nyom. Az átlagosnál nagyobb méretekhez átlagnál nagyobb teljesítmény társul: a JASJAR-ba szerelt Intel XScale mikroprocesszor nem kevesebb mint 520 MHz-es frekvencián üzemel, ezenkívül pedig még 128 MB Flash ROM és 64 MB SDRAM memória is került a készülékbe. Az operációs rendszer a friss ropogós Windows Mobile 5.0 (Magneto).

A vizuális megjelenítésről ezúttal egy 3,6 colos képátlójú, TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző gondoskodik. A csúcskategóriás display 65 ezer színárnyalatot képes megjeleníteni, de ami ennél talán sokkal fontosabb: felbontása 640×480 pixel (VGA). A kijelző alatt egyébként egy teljes értékű QWERTY billentyűzetet találunk, ami jelentős mértékben megkönnyíti az adatbevitelt.

A kommunikátor újdonság fő digitális fényképezőgépe egy 1,3 megapixeles felbontású CMOS szenzorra épül, a kiegészítő kamera pedig maximum CIF felbontásban képes fotózni. Ez utóbbi természetesen elsősorban videóhívásokhoz használatos.

Az i-mate JASJAR-ba egy háromsávos (900/1800/1900 MHz) GSM modult tettek a fejlesztők, de a telefon akár 3G (2100 MHz) hálózatokban is használható. A wireless technológiák közül továbbá még a GPRS Class 10, a Bluetooth (1.1), az IrDA és a Wi-Fi (802.11b) is támogatott – panaszra semmi okunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle