Connect with us

technokrata

Viagrát kap az öregecske infravörös port

Kütyük

Viagrát kap az öregecske infravörös port

Egy most publikált új fejlesztés várakozások szerint új életet lehel a szépen lassan elöregedett infravörös adatátviteli technológiába.


Az ITX E-Globaledge, az NTT DoCoMo, a Sharp és a Waseda Egyetem közös fejlesztése, az IrSimple tulajdonképpen nem más, mint egy infravörös fényre alapuló, nagy sebességű, vezeték nélküli kommunikációs protokoll. Az IrSimple olyannyira ígéretesnek tűnik, hogy az infravörös kommunikáció szabványosításával foglalkozó IrDA (Infrared Data Association) szervezet máris áldását adta rá.

Az IrSimple mintegy négyszer, illetve adott esetben akár tízszer nagyobb adatátviteli sebességet biztosít, mint a hagyományos infravörös port, amit a jelenleg is használatos IrDA protokoll működési hatékonyságának növelésével értek el a fejlesztők. Nem elhanyagolható szempont továbbá, hogy az IrSimple lefelé kompatibilis, így minden további nélkül használható a hagyományos IrDA eszközökkel (mobiltelefonok, kéziszámítógépek, notebookok).

A bejelentés kapcsán a fejlesztők elmondták, hogy az IrSimple implementálásához a már meglévő IrDA prokollokat frissíteni kell, illetve ki kell egészíteni új szoftverekkel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd