Connect with us

technokrata

Viagrát kap az öregecske infravörös port

Kütyük

Viagrát kap az öregecske infravörös port

Egy most publikált új fejlesztés várakozások szerint új életet lehel a szépen lassan elöregedett infravörös adatátviteli technológiába.


Az ITX E-Globaledge, az NTT DoCoMo, a Sharp és a Waseda Egyetem közös fejlesztése, az IrSimple tulajdonképpen nem más, mint egy infravörös fényre alapuló, nagy sebességű, vezeték nélküli kommunikációs protokoll. Az IrSimple olyannyira ígéretesnek tűnik, hogy az infravörös kommunikáció szabványosításával foglalkozó IrDA (Infrared Data Association) szervezet máris áldását adta rá.

Az IrSimple mintegy négyszer, illetve adott esetben akár tízszer nagyobb adatátviteli sebességet biztosít, mint a hagyományos infravörös port, amit a jelenleg is használatos IrDA protokoll működési hatékonyságának növelésével értek el a fejlesztők. Nem elhanyagolható szempont továbbá, hogy az IrSimple lefelé kompatibilis, így minden további nélkül használható a hagyományos IrDA eszközökkel (mobiltelefonok, kéziszámítógépek, notebookok).

A bejelentés kapcsán a fejlesztők elmondták, hogy az IrSimple implementálásához a már meglévő IrDA prokollokat frissíteni kell, illetve ki kell egészíteni új szoftverekkel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák