Connect with us

technokrata

Kalózkodás idén

Kütyük

Kalózkodás idén

Az alábbiakban közöljük a Deloitte Touche Tohmatsu technológia, média és távközlés iparágra vonatkozó 2005-ös előrejelzéseit a világ média és szórakoztatóipara számára.

2005-ben a médiaipar megindítja eddigi legkíméletlenebb és legsikeresebb támadását a kalózkiadások és a szerzői jogot érintő lopások ellen. A média- és szórakoztatóipari társaságok összehangolják erőfeszítéseiket és a rendőrséggel is szorosan együttműködnek majd a jogsértések gyors és szisztematikus letörésére az egész világon.

Az ágazat évről-évre milliárdokat veszít a kalózok és a szerzői jogokkal visszaélők miatt – pl. DVD-k, CD-k és játékprogramok illegális másolása és letöltése; a DVD-k feltörését szolgáló programok terjedése miatt a fenyegetés gyorsan terjed, és mára már átlépte a szervezett bűnözés határait, és eljutott az otthonokba.

A média- és szórakoztatóipari társaságok elsősorban néhány nagy kalózkiadóra fogják összpontosítani támadásukat, amelyek elárasztják a piacot hamis termékekkel. Valószínűleg több, nagy nyilvánosság előtt zajló perre és hosszú börtönbüntetésekre számíthatunk.

A kalózkodás ellehetetlenítése
A szerzői jogot érintő lopás a rögzítési és sokszorosítási technológiák bevezetését követően azonnal megjelent a média- és szórakoztatóiparban – és teljesen valószínűleg soha nem lehet majd megszüntetni. Ugyanakkor hatása jelentősen csökkenthető. A médiaiparnak nem elég perrel fenyegetni fogyasztóit – a mindenre kiterjedő tájékoztatás célravezetőbb lehet. Sokan – és elsősorban a tinédzserek – vélekednek úgy, hogy a szerzői jogok megsértése áldozat nélküli bűncselekmény. A jogellenesség mellett azonban a kalózkodás a teljes iparág egészségét is aláássa, ezáltal csökkenti az új, vonzó termékek kifejlesztésének képességét, miközben megtömi a szervezett bűnözők zsebeit.

˝Talán még fontosabb, hogy a média- és szórakoztatóipari társaságoknak okulniuk kell a zeneipart ért megrendítő erejű csapásokból, ahol az on-line zenefogyasztók többnyire azért folyamodtak a lopáshoz, mert nem állt rendelkezésre legális letöltési alternatíva. A zenestúdiók változatlanul ezzel a problémával szembesülnek, és elsődleges feladatuk, hogy elfogadható és ellenőrizhető módszereket találjanak a nagyközönség tartaloméhségének kielégítésére. Az egyik lehetőség több, minőségi szint bevezetése, amelybe beletartozhat egy kisebb felbontású termék bevezetése azon vevők számára, akik nem hajlandóak vagy nem képesek megfizetni a teljes árú DVD lemezt, és egy nagy felbontású, prémiumáras termékszint is a legigényesebb és legtehetősebb fogyasztóknak. Az ˝egy árkategória mindenkinek˝ megközelítéstől való elszakadás jelentősen csökkenthetné a kalózkodás vonzerejét˝ – mondta Justin Bancroft, a Deloitte Kockázatkezelési szolgáltatások üzletágának vezetője.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd