Connect with us

technokrata

A parasztok mobillal távirányíthatják a teheneket

Kütyük

A parasztok mobillal távirányíthatják a teheneket

Az ausztrál farmerek hamarosan már mobiltelefon segítségével, illetve Interneten keresztül is terelgethetik állataikat, legyenek azok akár a világ másik végén.


Egy a New England Egyetem munkatársai által kifejlesztett új technológia lehetővé teszi, hogy a gazdák távolról nyissanak ki például egy karámajtót, vagy egy itatócsapot, ezenkívül pedig a raktárkészlet távoli monitorozására is lehetőségük nyílik.

A kísérleti rendszer természetesen kétirányú kommunikációra képes, tehát nem csak a farmer tud kontrollálni bizonyos dolgokat, hanem a rendszer adott esetben SMS-ben jelzi, ha az itatókban lévő víz szintje túlságosan lecsökkent, vagy, ha hívatlan látogató érkezett a telekre. A rendszer a későbbiekben az egyes állatok távolról történő tömegmérésére is fel lesz készítve: a felhasználási lehetőségek száma gyakorlatilag végtelen.

A különleges mobiltelefonos, Internetes technológia a várakozások szerint akár már tizenkét hónapon belül megjelenhet a kereskedelmi forgalomban. Az árazással kapcsolatban egyelőre nincsenek információink.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd