Connect with us

technokrata

A 3G mellett a 2,75G is feljövőben van

Kütyük

A 3G mellett a 2,75G is feljövőben van

Hónapról hónapra nő azon mobil operátorok száma, melyek EDGE (2,75G) szolgáltatásokat biztosítanak ügyfeleik számára.


A GSA (Global mobile Suppliers Association) egyik legfrissebb jelentése szerint az elmúlt tizenkét hónapban megháromszorozódott az EDGE operátorok száma: jelen pillanatban a világ hatvan országában kilencvenhat kereskedelmi GSM/EDGE hálózat üzemel. Ezek közül harmincnyolc EDGE hálózat található huszonhat európai országban, tizenhét Ázsiában, harminckettő Amerikában és kilenc az afrikai, illetve közel-keleti régióban.

A GSA jelentéséből kiderül továbbá, hogy a világ nyolcvanöt országában nem kevesebb mint százötvenhárom szolgáltató tervezi, hogy a közeljövőben EDGE képessé teszi jelenlegi GPRS hálózatát. Összehasonlításképp, egy évvel ezelőtt hatvannégy országban még csak százhat operátor rendelkezett hasonló tervekkel. Amerikában jelenleg hatvan, Európában ötvennégy, Ázsiában huszonhat, Afrikában és a Közel-Keleten pedig tizenhárom szolgáltató folytat előrehaladott EDGE teszteket. A GSA adatai szerint globálisan negyvennyolc operátor működtet kereskedelmi, vagy teszt jellegű EDGE-WCDMA rendszereket.

Jelenleg huszonhárom gyártótól egész pontosan száznegyvenhárom GSM/EDGE kompatibilis mobiltelefon kapható a piacon, melyek közül száztíz modell az elmúlt tizenkét hónapban debütált.

Hazánkban egyébként jelenleg a T-Mobile és a Pannon GSM rendelkezik kereskedelmi 2,75G szolgáltatással, a T-Mobile pedig a napokban indította el Magyarország első kereskedelmi 3G szolgáltatását.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek