Connect with us

technokrata

Zsebrádió került a mobiltelefon hátába

Kütyük

Zsebrádió került a mobiltelefon hátába

A mobiltelefon és a zsebrádió frigyre lépett egymással: megszületett a Radiden nevezetű öszvér készülék.


A Sony Ericsson és az NTT DoCoMo közös fejlesztése egyik oldalról nézve egy hagyományos mobiltelefon, a másik oldalon pedig egy teljes értékű zsebrádió teljesít szolgálatot. Az FM tuneres hagyományos mobiloktól eltérően, a Radiden segítségével akkor is hallgathatunk rádiót, amikor a telefonos rész üzemen kívül van. A Radiden nem csak FM, hanem AM rádióadókat is képes befogni, számozott gombjaira pedig elmenthetők a legtöbbet hallgatott frekvenciák.

A hagyományos kialakítású készülék 117 milliméter hosszú, 49 milliméter széles és 20 milliméter vastag, a mérlegen pedig egész pontosan 122 grammot nyom. A képmegjelenítésről ezúttal egy 65 ezer színárnyalatú folyadékkristályos kijelző gondoskodik, digitális fényképezőgép viszont nem került a telefonba.

A fekete és ezüst színárnyalatokban kapható Radiden maximum 120 perces beszélgetési időt, illetve 320 órás készenléti időt tesz lehetővé, AM, illetve FM rádióként használva pedig mintegy 20, illetve 14 órás működési időre számíthatunk.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle