Connect with us

Hirdetés

technokrata

Samsung: jönnek az olcsóbb mobilok!

Kütyük

Samsung: jönnek az olcsóbb mobilok!

A Samsung Electronics a jövőben minden korábbinál nagyobb figyelmet kíván szentelni az alsókategóriás mobiltelefon szektornak.


A dél-koreai székhelyű vállalat mobiltelefonos részlegének elnöke a napokban azt nyilatkozta, hogy a Samsung egyszerűen nem ignorálhatja a low-end készülékek piacát. ˝Jelen pillanatban a globális mobiltelefon piacnak mintegy 60 százalékát uralják a belépőszintű mobiltelefonok, ennek megfelelően nem hagyhatjuk figyelmen kívül ezt az ágazatot˝ – nyilatkozta Ki Tae Lee a napokban megrendezett Samsung 4G fórum keretein belül.

Mint ismeretes, a Samsung az eddigiekben elsősorban a közép-, illetve felsőkategóriás telefonokra fókuszált, és elsődlegesen azt a célt tűzte ki maga elé, hogy prémium kategóriás gyártó váljon belőle. Piaci elemzők korábban már felhívták a figyelmet arra, hogy a Samsung a low-end szektor figyelmen kívül hagyásával képtelen lesz lépést tartani a piacvezető Nokiával, illetve a második helyezett Motorolával, és most úgy tűnik, hogy ezen feltételezések igazak voltak.

A mobiltelefonos részleg vezetője a vállalat konkrét terveivel kapcsolatban egyelőre nem kívánt nyilatkozni, azt viszont elmondta, hogy a Samsung növelni fogja low-end készülék gyártókapacitását. Lee szerint egyébként a mobiltelefon világpiac éves szinten mintegy 6-7 százalékos növekedésen fog keresztül menni, így jövőre várhatóan már 800 millió új mobilt fognak eladni világszerte.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés