Connect with us

technokrata

Legitim e-mail vagy sem?

Kütyük

Legitim e-mail vagy sem?

Egy új website segíthet beazonosítani, hogy egy adott számítógép vajon valós e-maileket küld-e vagy spammel.

A Trustedsource nevű webhely létrehozói úgynevezett hírnév szűrőt alkalmaznak: összegyűjtik az e-mailküldők adatait, majd ennek révén „reputációt” rendelnek az elektronikus leveleket küldő számítógépekhez és internetes domainekhez. Azon entitások, amelyek sok kéretlen e-mailt küldenek, negatív minősítést kapnak, így az általuk küldött üzenetek egyre nagyobb hányadát szűrik ki a valós üzenetek forgalmából.

Ahhoz, hogy a rendszer jól működjön, természetesen arra van szükség, hogy minél gazdagabb adatbázis álljon rendelkezésre a küldők besorolását tekintve. A Trustedsource működtetéséhez ezért több, IT-biztonsággal foglalkozó forgalmazó is hozzájárult, például a Ciphertrust is. Ez utóbbi cég már több mint 4000 darabot értékesített saját Ironmail eszközéből, melynek révén minősítési adatokat tud szolgáltatni a projekt számára.

Maga a website azt a célt (is) szolgálja, hogy bárki utánanézhessen: adott domainnév alatt milyen IP-című masinák küldözgetnek levelek, illetve az is kideríthető, hogy adott számítógépek valós forgalmat bonyolítanak le, vagy csupán teleszemetelik reklámmal az Internetet. Ezt a vállalatok például arra használhatják, hogy könnyen kiderítsék, vajon van-e spammer zombi a rendszerükben. Az ilyen számítógépek ugyanis többnyire felhasználóik tudomása nélkül küldözgetik a spamet (és használhatók egyéb célokra is, például összehangolt DoS-támadás kivitelezésére).

A website-on arról is lehet informálódni, hogy hogyan halad az e-mailhitelesítés technológiák alkalmazása. Olyan domainek listáját találhatja meg az érdeklődő a webhelyen, amelyek például a Domainkeys Identified Mail és a Sender ID technikák mellett már letették voksukat. Ez utóbbi implementálásában egyébként a Trustedsource is segítséget jelenthet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd