Connect with us

Hirdetés

technokrata

T-Mobile: walkie-talkie lesz a mobiltelefonból!

Kütyük

T-Mobile: walkie-talkie lesz a mobiltelefonból!

Mindössze egyetlen gombnyomás és a beszéd egyszerre több címzetthez juthat el, függetlenül attól, hogy a csoport tagjai milyen távolságra vannak egymástól.


A klasszikus adó-vevő mobilhálózaton használható korszerűbb változata a Push To Talk (PTT), ahol a hagyományos telefonhívástól eltérően a hang adatcsomagként továbbítódik. A kereskedelmi PTT szolgáltatást szeptember 20-tól Magyarországon először a T-Mobile vezeti be és év végéig kedvezményes díjakkal kínálja ügyfeleinek. A hatékony és gyors csoportkommunikációs megoldásra várhatón komoly igény mutatkozik, ezt jelzi, hogy a Fővárosi Vízművek a hazai nagyvállalatok közül elsőként már szerződést is kötött annak használatára.

A Push To Talk a mobilhálózatok fejlett adatátviteli képességeinek köszönhetően távolsági korlátok nélkül teszi lehetővé az adó-vevőhöz hasonló beszédváltást. Elegendő a készüléken megnyomni a ˝PTT gombot˝ a legfeljebb 30 másodperces beszéd a T-Mobile hálózatán keresztül gyorsan eljut a csoport tagjaihoz vagy egy kiválasztott tagjához. A PTT előnye, hogy tárcsázás nélkül továbbítható az információ és a címzett szintén egyetlen gombnyomással válaszolhat is. A beszédváltás során az adó-vevőkhöz hasonlóan a címzett rögtön hallhatja az elmondottakat, nem szükséges a klasszikus hanghíváshoz hasonlóan felvennie a telefont. Akár nagyobb távolságban, eltérő helyszíneken végzett összehangolt csoportmunka esetén így a PTT egyszerűbb és hatékonyabb kommunikációt biztosíthat.


A T-Mobile csoport műszaki hátterére és a Nokia megoldására támaszkodó PTT szolgáltatást a T-Mobile szeptember 20-tól kereskedelmi szolgáltatásként – 2005. december 31-ig különleges kedvezménnyel – nyújtja előfizetőinek. A Fővárosi Vízművek a ma aláírt megállapodás értelmében a hazai nagyvállalatok közül elsőként többek között a katasztrófa sújtotta területek ideiglenes vízellátásakor, a vezetékes vízhálózatok újraindításakor jelentkező speciális kommunikációs igények kielégítésére használja majd a T-Mobile Push To Talk szolgáltatását. Az új eszköz elsősorban a biztonságos csoportos információ-továbbításban, a gördülékeny munkaszervezéshez szükséges biztos kommunikációban lehet majd nélkülözhetetlen segítőtárs. A Fővárosi Vízművek víztisztítója az elmúlt években és ebben az évben is számos esetben segített itthon és külföldön a természeti katasztrófák elhárításakor: például 2002-ben a dunai árvíznél, ebben az évben pedig a mátrai, a sri lankai és romániai árvizeknél segített a rászorulókon.

A PTT belföldön szeptember 20-tól a T-Mobile GPRS/EDGE/3G hálózatán érhető el majd és a társaság kínálatában jelenleg több olyan Nokia készülék kapható, amely alkalmas a használatára (Nokia 6170, 5140, 6020, 6021, 6230i, 3230, 6630, 6680). A szolgáltatás aktiválását követően napi és havidíjas konstrukcióban egyaránt igénybe vehető és a díjfizetés módja könnyedén díjmentesen megváltoztatható. Belföldön a beszédváltások hallgatása díjmentes. A 400 forintos napidíj vagy a 2.500 forintos havidíj ellenében év végéig megfelelő készülékkel korlátlan számú üzenet küldhető.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés