Connect with us

technokrata

Ez állati: hörcsög-hajtású mobiltelefon töltő!

Kütyük

Ez állati: hörcsög-hajtású mobiltelefon töltő!

Láttunk már napenergiával és szélenergiával működő, illetve kézzel tekerhető mobiltelefon akkumulátortöltő berendezéseket, de egy most bemutatott újdonság minden korábbi hasonló megoldáson túltesz.


Egy brit fiatalembernek sikerült kifejlesztenie egy olyan mobilakksi töltőt, melyben az energiát egy kis élőlény, konkrétan egy hörcsög szolgáltatja.

Ez kérem szépen nem egy áprilisi (augusztusi) tréfa: a tizenhat esztendős tanuló több mint tizenhárom hónapon keresztül fejlesztette speciális készülékét, mely mostanra tökéletesen működő állapotba került. Peter Ash elmondta, hogy komoly kihívást jelentett számára, hogy a hörcsög mozgási energiáját akkumulátortöltéshez megfelelő elektromos energiává alakítsa át.

˝Amikor először rendesen működött a ketyere, örömömben felugrottam a levegőbe˝ – nyilatkozta az ifjú feltaláló, aki elmondta, hogy a hörcsögkerékkel két perc alatt annyi energiát lehet termelni, mellyel egy mobil készülék adott esetben 30 percig is funkcionálhat. A találmány működésének szemléltetésében egyébként maga Elvis is részt vett – a fiatalember kedvenc hörcsögét hívják így.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp