Connect with us

technokrata

Ez állati: hörcsög-hajtású mobiltelefon töltő!

Kütyük

Ez állati: hörcsög-hajtású mobiltelefon töltő!

Láttunk már napenergiával és szélenergiával működő, illetve kézzel tekerhető mobiltelefon akkumulátortöltő berendezéseket, de egy most bemutatott újdonság minden korábbi hasonló megoldáson túltesz.


Egy brit fiatalembernek sikerült kifejlesztenie egy olyan mobilakksi töltőt, melyben az energiát egy kis élőlény, konkrétan egy hörcsög szolgáltatja.

Ez kérem szépen nem egy áprilisi (augusztusi) tréfa: a tizenhat esztendős tanuló több mint tizenhárom hónapon keresztül fejlesztette speciális készülékét, mely mostanra tökéletesen működő állapotba került. Peter Ash elmondta, hogy komoly kihívást jelentett számára, hogy a hörcsög mozgási energiáját akkumulátortöltéshez megfelelő elektromos energiává alakítsa át.

˝Amikor először rendesen működött a ketyere, örömömben felugrottam a levegőbe˝ – nyilatkozta az ifjú feltaláló, aki elmondta, hogy a hörcsögkerékkel két perc alatt annyi energiát lehet termelni, mellyel egy mobil készülék adott esetben 30 percig is funkcionálhat. A találmány működésének szemléltetésében egyébként maga Elvis is részt vett – a fiatalember kedvenc hörcsögét hívják így.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd