Connect with us

Hirdetés

technokrata

Playboy nyuszik az Interneten – komplett újságok a Világhálón

Kütyük

Playboy nyuszik az Interneten – komplett újságok a Világhálón

A Playboy tervbe vette a nyomtatott újság internetes változatának kiadását. Az olvasók így ugyanazokat a tartalmakat le is tölthetnék, mint amik a papíralapú lapban találhatók.

Tervek szerint októberben indulna az online kiadás, melyhez előfizetői konstrukcióban lehet majd hozzájutni, de a digitális magazin egyes példányait külön-külön is meg lehet majd vásárolni. Ezzel a fél évtizedes múltra visszatekintő újság a mai kor fiatalságát kívánja megcélozni – a 18 és 34 év közötti korosztály ugyanis már inkább az Internethez ragaszkodik, mintsem a papíralapú újságokhoz. Ezt a fogyasztói szokásváltozást természetesen a hirdetők is követik, így a reklámokból élő újság is alkalmazkodik a kialakult helyzethez. A lépés ráadásul segíthet növelni az olvasói létszámot úgy, hogy közben csökkenti a terjesztési költségeket, nyilatkozott a Playboy szóvivője.

A neves újság a San Francisco-i Zinio Systems céget kérte fel az online kiadás beindítására és működtetésére. A vállalat nem kezdő e téren: már több mint 300 másik magazin online megjelenését biztosítja, többek között a Business Weekét és a U.S. News-ét. Egy szoftveren, a Zinio Readeren keresztül válik megnézhetővé az online tartalom, ezt a leendő olvasóknak le kell tölteniük számítógépeikre. Az alkalmazás mind PC-n, mind Mac-es számítógépen működik, és hiperlinkek valamint szöveges keresőmező segítségével biztosítja a navigáció lehetőségét az olvasó számára. Lehetővé teszi másolatok küldését e-mailen keresztül, megvalósítható vele a tartalmak archiválása, és a szövegekre vagy képekre való nagyítás is kivitelezhető (arra inkább nem térnénk most ki, hogy a Playboy képei esetében milyen „területek” lesznek előnyben a zoomolás tekintetében).

Az ízléses erotikát kínáló újság más interaktív funkciókkal is fel szeretné vértezni az online lapot. „Mivel a digitalizált változat lehetővé teszi az interaktív, élő tartalmak alkalmazását, ezért a jövőben valószínűleg megjelenhet ez a funkció.” – közölte egy e-mailes interjú során Lauren Melone, a Playboy szóvivője.

Hátra van még a feketeleves: habár a Zinio a legtöbb partnerével úgy állapodik meg, hogy a nyomtatott média esetében alkalmazott árnál olcsóbban biztosítja az előfizetők számára az online tartalmakat, a Playboy-nál ez nem így lesz. Az erotikus újság ugyanannyiba fog kerülni, mintha valaki az újságosnál venné meg.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés