Connect with us

technokrata

Internet léghajóról

Kütyük

Internet léghajóról

A hónap végén egy nagy magasságba feleresztett léghajóról fognak kísérleti jelleggel Internet-hozzáférést szolgáltatni Nagy-Britannia felett.

A Capanina névre keresztelt projekt keretei között európai és japán vállalkozások közös erőfeszítésének gyümölcseként a napokban egy merőben új és szokatlan formáját tesztelik a vezetékmentes Internet-hozzáférésnek. A Yorki Egyetem közreműködésével létrehozott kísérlet „alanya” durván 22-25 kilométer magasságig jut fel. Ezt követően hozzávetőleg 6 órán keresztül szolgáltat vezetékmentes Internet-hozzáférést egy 60 kilométeres átmérőjű terület számára. A kísérlet során azt vizsgálják, hogy képesek-e olyan feladatokat ellátni a léghajón levő berendezések, mint például távoli, vidéki területek vagy gyorsan mozgó járművek (példának okáért vonatok) Internet-hozzáféréssel való ellátása.

Ha siker koronázza a Capanina projekt tesztjét, akkor a jövőben akár természetessé is válhat a vezetékmentes internetezési ezen formája. A kutatók szerint a projekt révén gyorsabban lehetne ideiglenes kommunikációs platformokat létrehozni, de a távoli területek összekötése is egyszerűbbé válhat. Nagy segítséget nyújthat természeti katasztrófák után, amikor a földi infrastruktúra megsérül és részben vagy teljesen használhatatlanná válik; de az olyan nagyszabású eseményeken, mint az Olimpia, is megoldást jelenthet az adott, relatíve kis terület ugrásszerűen megnövő internetezési igényeinek kielégítésére.

A mostani teszt során két kommunikációs rendszert vizsgálnak. Egyrészt egy nagysebességű, másodpercenként 120 megabitnyi információ átvitelére képes rádiókapcsolatot, valamint egy optikai megoldást, amely lézerek használatával biztosítja az internetezés lehetőségét. Hasonló teszteket egyébként tavaly már sikeresen végrehajtottak a szigetországban, ám akkor csupán 300 méteres magasságba „engedték fel” az eszközöket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd