Connect with us

technokrata

Illegális dalcsere – bizonyíték erejű P2P logok

Kütyük

Illegális dalcsere – bizonyíték erejű P2P logok

Most először került sor olyan perek indítására a hollywoodi filmstúdiók részéről, melyekhez a peer to peer file-cserével foglalkozó cégek saját logjainak adatait használták fel.

Csütörtökön, a szerzői jogi sértések kapcsán kezdeményezett perek történetében először került sor olyan jogi eljárás indítására, melyben a P2P cégek saját logjait használták fel az illegális filmcserét folytató internetezők „lefülelésére”. Kicsit pontosabban: az év korábbi szakaszában bezárt file-csere site-ok után maradt információhalmaz áthámozását követően bukkantak a jogvédők a számukra fontos adatokra. Ezek segítségével aztán az MPAA (Motion Picture Association of America) 286 embert perelt be az Egyesült Államokban. A legtöbb, jogi eljárás alá kerülő felhasználó egyébként a Bittorrent site-ok használói közül került ki.

A történtek kezdetét kutatva egészen februárig kell visszatekintenünk – a texasi bíróság, amely az egyik nagy Bittorrent website, a Lokitorrent ügyét tárgyalta, akkor döntött úgy, hogy a lefoglalt szerverek logjait a hollywoodi stúdiók által megbízott nyomozók számára elérhetővé kell tenni. Igaz, az MPAA egyik szóvivője tegnap cáfolta, hogy a most bepereltek bármelyike is a Lokitorrent révén vesztette el anonimitását a jogvédők előtt; de az tény, hogy a logok megszerzésének eljárása ennek az ügynek a kapcsán kapott először nyilvánosságot.

A filmkiadók által kezdeményezett peres eljárássorozat egyébként még tavaly novemberben kezdődött, s legutolsó felvonására egy hónapja került sor. Az MPAA akkor négy pert kezdeményezett olyan emberekkel szemben, akik engedély nélkül tettek elérhetővé filmeket az Interneten. Érdekesség, hogy eddig mindig csak néhány internetezőt vontak peres eljárás alá, ezzel szemben most közel 300 embernek kell felelnie jogsértő tevékenységéért.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd