Connect with us

technokrata

Rengeteg a hamisított Samsung és LG mobiltelefon

Kütyük

Rengeteg a hamisított Samsung és LG mobiltelefon

A rossz minőségű kínai mobiltelefon hamisítványok rohamos terjedése miatt a dél-koreai gyártók veszélyben érzik hosszú évek során megszerzett jó hírnevüket.

Egy nemrégiben a Samsung Electronics és az LG Electronics által készített jelentés szerint Kína négy nagyvárosában (Peking, Sanghaj, Guangzhou, Shenzhen) a kereskedésekben fellelhető Samsung és LG márkajelű termékeknek mintegy kétharmada silány hamisítvány.

Kínában egyébként nem csak mobiltelefonokat hamisítanak gőzerővel, hanem azok kiegészítő termékeit is, így például headseteket és akkumulátorokat, de nem ritka, hogy a számítógépekbe szánt merevlemezek, vagy például a hordozható MP3 lejátszók is a hamisítók kezei alól kerülnek ki. Néhány esetben utángyártott, nem eredeti termékként hozzák forgalomba ezeket az eszközöket, azonban a legtöbbször eredetinek tűnő kivitelben, a neves gyártók logóival ellátva látnak napvilágot a hamisítványok, ráadásul az eredeti termékekével megegyező áron.

Az említett jelentés készítői számára az egyik kínai elektronikus kereskedés eladója elárulta, hogy hamisak a boltban kapható Samsung logós fülhallgatók, majd hozzátette, hogy a közelben lévő gyártó azonnal legyárt belőle annyit, amennyire szüksége van. Előfordul, hogy a hamis termékek logóján egy a nagy gyártók nevétől csak néhány betűben különböző felirat van feltüntetve, így például Samsumg és Sammeng készülékekkel is találkozhatunk Kínában.

Szakértők felhívják a figyelmet arra, hogy hamisítványok nem csak Kínát, hanem a világ számos egyéb régióját elárasztják, így mindenki jobban teszi, ha a boltban alaposan szemügyre veszi az általa kiszemelt készüléket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd