Connect with us

technokrata

Nokia: világelső immár 3G-ben is

Kütyük

Nokia: világelső immár 3G-ben is

A Nokia immár nem csak a világ elsőszámú mobiltelefon gyártója, hanem egyben piacvezető a 3G készülékek szegmensében is.


A Strategy Analytics piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy a finn vállalat a 2005 áprilisától júniusáig tartó második negyedévben világszerte mintegy 9 millió WCDMA képes telefont adott el, így most először piacvezető lett – 17 százalékos részesedés birtokában.

˝A Nokia jelenlegi 3G részesedése megközelítőleg fele a 33 százalékos teljes mobilpiaci részesedésének. A WCDMA technológiákon alapuló újgenerációs telefonok 2005 második negyedévében még csak a piac mindössze 5 százalékát tudhatták magukénak, de elmondható, hogy a szektor rendkívül dinamikus fejlődik. A korábbi piacvezetőket, az NEC-t és az LG-t immár maga mögé utasította a Nokia, de hátra van még a következő csata, mely a 200 dollár alatti 3G készülékek kapcsán fog folyni a gyártók közt˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Chris Ambrosio, a Strategy Analytics Wireless Device Strategies igazgatója.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Strategy Analytics nemrégiben a Nokia 6680-as modelljét választotta meg Nyugat-Európa legjobb 3G mobiltelefonjának.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle