Connect with us

technokrata

Kedvenc webes keresőnk

Kütyük

Kedvenc webes keresőnk

Lássuk, hogy az elmúlt egy évben mennyit változott az online keresők piaca!

A júliusban záródó egy éves periódus alatt a Google dominanciája a webes keresők között az észak-amerikai piacon vitathatatlan volt. A Comscore Media Metrix piackutató cég pénteken megjelentett felmérése szerint az összes online keresés 36,5 százaléka a vállalat weboldalán (vagy a Google által kiadott, böngészőbe integrálódó toolbaron) keresztül zajlott. Ezzel voltaképp semmi sem változott, mivel a cég szolgáltatása már évek óta a népszerűségi lista élén áll.

Ugyanakkor meglehetősen szorosan követte őt legközelebbi riválisa, a Yahoo: a keresőpiac mintegy 30,5 százalékát hasította ki a vállalat. Ha csak a browserekbe integrált kereső toolbarok forgalmát nézzük, akkor még meg is verte a Google-t – az ez utóbbiból eredő online kutakodás 51 százaléka a Yahoo pluginje révén keletkezett. A szegmens piaci részesedése egyébként is emelkedőben van: míg tavaly júliusban az internetes keresések 8 százalékát intézték a felhasználók ilyen eszköztárak révén, idén ugyanez az érték már 11 százalékon állt.

Talán nem meglepő, hogy a harmadik helyem a Microsoftot és annak MSN egységét találjuk – a piac harmadik nagy szereplője a keresések 15,5 százalékát tudhatja magáénak, közölte a Comscore. Negyedik a Time Warner America Online részlege révén (9,9 százalék), ötödik pedig az Ask Jeeves, 6,1 százalékkal. Az egy évvel korábbi mennyiséggel összehasonlítva mintegy 22 százalékkal emelkedett a keresések volumene és megközelítette az 5 milliárdot (pontosabban egy év alatt 4,8 milliárdnyi keresést regisztráltak az USA-ban).

Érdekes, hogy a nagy keresőket globálisan semmi, de regionálisan a helyi szolgáltatások meg tudják szorongatni. Hazánkban például Magyarország egyik legismertebb keresője, a nemrég megújult Kurzor.hu ért el szép eredményeket a piaci részesedést tekintve. A Hírek Média portfoliójába tartozó szolgáltatás korábban a Google motorját használta, de a nemrég bevezetett, saját fejlesztésű keresőmotor jobb megoldást kínál a magyar nyelvű oldalak között történő keresésre. Például az Expressz Kiadó Rt.-vel kötött megállapodás révén több mint 40.000 jármű, 115.000 ingatlan, valamint 60.000 apróhirdetés érhető el és kereshető a Kurzor.hu oldalain.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd