Connect with us

technokrata

Felgyorsuló ADSL szolgáltatóváltás

Kütyük

Felgyorsuló ADSL szolgáltatóváltás

A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője (HFJK) kezdeményezésére megszületett a T-Com Rt. és a szolgáltatási területén működő internetszolgáltatók között az a megállapodás, amely révén ezen területen az ADSL internetszolgáltatás előfizetői a szolgáltatás hosszadalmas szüneteltetése nélkül tudjanak szolgáltatót váltani.

Az NHH keretein belül működő HFJK azért kezdeményezett tárgyalásokat a szolgáltatókkal, mert túlzottnak és indokolatlannak tartotta a magyar távközlési piac azon gyakorlatát, hogy az ADSL előfizetők internetszolgáltató-váltása 30, vagy akár 60 napot is igénybe vehet.

A Hírközlési Fogyasztói Jogok Képviselője, Juhász Károly kezdeményezésére létrejött szerződéssel elhárul ez a szolgáltató váltást gátló akadály és ezután az ügyfelek úgy válthatnak szolgáltatót, hogy a folyamat közben nem kell lemondaniuk a szélessávú internet eléréséről. A gyors váltás feltétele, hogy a „régi” szolgáltató nyilatkozzon arról, hogy az ügyfélnek nincs számlatartozása, ami után a váltásra a nagykereskedelmi szolgáltató – jelen esetben a T-Com – által biztosított ADSL modem leszerelése nélkül kerülhet sor.

Juhász Károly a gyors szolgáltatóváltás lehetőségének országossá bővítése érdekében a T-Com mellett a többi magyarországi nagykereskedelmi szolgáltatóval is tárgyalásban áll.

A HFJK szándékai szerint a közeljövőben sor kerülhet arra az aláírásra is, ahol a szolgáltatók vállalják, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a szolgáltatóváltás új módjának lehetősége megjelenik az általános szerződési feltételekben – ezzel jogilag garantálva a fogyasztók számára rugalmas szolgáltatóváltás lehetőségét. Az ADSL szolgáltatóváltás megkönnyítése a HFJK reményei szerint a szélessávú internet-szolgáltatások piacán a verseny erősödéséhez, a fogyasztók jobb kiszolgálásához vezethet.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd