Connect with us

technokrata

Intel: közösségek vezeték nélkül

Kütyük

Intel: közösségek vezeték nélkül

Az Intel beszámolt kezdeményezéséről, melynek célja a vezeték nélküli technológia és újszerű alkalmazások körének kibővítése egyes városokban, elősegítve ezzel a városi hatóságok és üzleti vállalkozások működését, és a lakók kényelmét.

A „Digitális Közösségek” program, az Intel és partnerei által elindított kezdeményezés, amelynek keretében jelenleg 13 városban olyan átfogó megoldásokat és szolgáltatásokat segítenek megtervezni, kifejleszteni és telepíteni, melyek elősegítik a helyi önkormányzatok hatékony működését, a gazdaság növekedését, növelik a közösség elégedettségét és áthidalják a digitális szakadékot. A programban szereplő alkalmazások széles skálán mozognak: egészen a mobil eszközök automatizálásától, a tömegközlekedési eszközökön elhelyezett mérőműszereken át, az épületekben felszerelt biztonsági berendezésekig, mind elősegítik az erőforrások jobb kihasználását és a szülők, tanárok együttműködését.

„A vezeték nélküli technológia térhódításával párhuzamosan a helyi önkormányzatok egyre inkább elsajátítják használatát, és a közösség fontos kérdéseire találnak megoldást, úgy, mint a mindenki számára elérhető és megfizethető szélessávú internet hozzáférés, és a sokkal hatékonyabb ügyintézés.” – mondta Anand Chandrasekher, alelnök és egyben az Intel kereskedelmi és marketing vezetője – „Szorosan együttműködünk a közösségekkel, és segítjük őket abban, hogy minél jobban profitálhassanak a vezeték nélküli technológia kínálta lehetőségekből. A vezeték nélküli technológia alacsonyabb működési költséget, nagyobb közbiztonságot eredményez, és egyben a versenyképesség és növekedés biztosítéka.”

A világ digitális közösségei
Cleveland, a texasi Corpus Christi, Philadelphia és a tajvani Taipei is azok közé a városok közé tartoznak, amelyek mára már ipari szinten alkalmazzák a technológiát. A „Digitális Közösségek” kezdeményezés amerikai, európai, ázsiai és csendes-óceáni térségben található városokat vont be a kísérletbe. A fent említett négy város mellett az alábbi helységek is részt vesznek a programban: Portland – USA, Mangaratiba – Brazília, Düsseldorf – Németország, Győr – Magyarország, Jeruzsálem – Izrael, a Monacói Nagyhercegség, Szöul – Dél-Korea, Oszaka – Japán és Westminster – Anglia.

Az Intel olyan nagy cégekkel működik együtt, mint a Cisco, Dell, IBM és SAP, hogy együtt segítsenek a közösségeknek a rendszerek kialakításában a kiválasztott kisvárosokban és metropoliszokban egyaránt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd