Connect with us

technokrata

T-Mobile: egyre nagyobb a készülődés a 3,5G kapcsán

Kütyük

T-Mobile: egyre nagyobb a készülődés a 3,5G kapcsán

A T-Mobile számára több európai országban is a Nokia szállítja a 3,5G (HSDPA) szolgáltatások beindításához szükséges infrastruktúrát.

A szerződéskötés gazdasági részletei egyelőre ismeretlenek, azt viszont tudni lehet, hogy a finn vállalat a T-Mobile német, brit és holland 3G hálózatait fejleszti tovább 3,5G-re. A generációváltáshoz elsősorban szoftverfrissítéseket kell végrehajtani, de e mellett bizonyos hardveres változtatásokat is végrehajtanak a Nokia mérnökei, akik ezen túlmenően különböző kapacitásbővítésekről is gondoskodni fognak.

A T-Mobile a HSDPA-t (High Speed Downlink Packet Access) 2006-ban kívánja bevezetni, a mobil szolgáltatók közül elsőként. Február végén egy Berlinben lefolytatott kísérleti, úgynevezett pilot projektben mutatták be az első, éles környezetben megvalósított HSDPA-alapú adatkapcsolatot. A személygépkocsiban utazó, szabványos laptoppal és HSDPA-képes adatkártyákkal rendelkező utasok menet közben például közlekedési információkat tölthettek le az Internetről vagy videókat nézhettek. A bázisállomás és az adatkártya közötti mobil adatátvitel sebessége elérte az 1,8 Mbit/s értéket. A HSDPA egyébként elméletileg 14,4 Mbit/s-os adatátviteli sebességre is képes.

Tudni lehet, hogy a T-Mobile Ausztriában is nagyon komoly 3,5G tervekkel rendelkezik. A sógoréknál várhatóan 2006 első negyedévében indul majd be az első, Siemens alapokon nyugvó 3,5G szolgáltatás, majd pedig a második negyedévben a T-Mobile által nemrégiben felvásárolt tele.ring is üzembe helyezi majd első 3,5G hálózatát.

Mint ismeretes, hazánkban nyár elején elsőként a T-Mobile indított 3G szolgáltatást, melyet az operátor jóvoltából nemrégiben szerkesztőségünk is kipróbálhatott, és azóta is folyamatosan tesztel. Az erről készült anyag a lenti linken olvasható. A T-Mobile a későbbiekben várhatóan hazánkban is megkezdi majd a 3,5G-re történő előrelépést.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd