Connect with us

technokrata

A mobiltelefon pontatlanabbá tesz bennünket

Kütyük

A mobiltelefon pontatlanabbá tesz bennünket

A mobiltelefonok széles körben történő elterjedés óta az emberek élete kevésbé jól szervezett, mint korábban, így például sokan késnek a megbeszélt találkozókról, lévén, hogy mobiljuk révén erről bármikor előre értesíthetik partnerüket.

Egy most publikált felmérésből kiderül, hogy a mobiltelefonja által biztosított biztonságérzet birtokában ötből egy megkérdezett személyt nem igazán érdekel a pontosság, az időben történő megérkezés. A megkérdezettek háromnegyede azt nyilatkozta, hogy sokkal flexibilisebben kezeli a barátokkal történő találkozókat, ugyanis egy akár az utolsó percben megeresztett hívás is könnyen kisegítheti őket.

A válaszadók többsége úgy vélekedik, hogy a rövid szöveges üzenetek és az elektronikus levelek révén minden korábbinál több emberrel lehet kapcsolatot tartani, ezenkívül pedig sokkal könnyebben lehet ápolni az emberi kapcsolatokat. Az Intel által 1.000 résztvevő körében készített anyag rávilágít többek közt arra is, hogy az emberek 20 százaléka az SMS és az e-mail révén sokkal több információhoz jut ismerőseivel kapcsolatban, mint korábban, amikor még nem léteztek ezek a kommunikációs eszközök.

Chris Hogg, az Intel brit marketing részlegének igazgatója az üggyel kapcsolatban felhívta a figyelmet arra, hogy a lakosság manapság már közel annyit tölt Internet böngészéssel, mint például zene-, vagy rádióhallgatással. A megkérdezettek hetente átlagosan 11,4 órát neteznek, 12,6 órán át hallgatnak zenét és mintegy 19,8 órányi TV adást néznek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd