Connect with us

technokrata

A kamerás mobilok kiszorítják az olcsó digitális fényképezőket

Kütyük

A kamerás mobilok kiszorítják az olcsó digitális fényképezőket

Minden jel arra mutat, hogy a kamerás mobilok előretörésével párhuzamosan szépen lassan ki fognak kopni a piacról a belépőszintű digitális fényképezőgépek.


Az ABI Research piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy két éven belül a fényképező funkciós telefonok olyannyira fel fognak fejlődni, hogy már nem lesz szükség a jelenleg még nagy népszerűségnek örvendő, low-end kategóriás hagyományos fotómasinákra.

˝Azt kell mondjam, hogy a kamerás mobilok egyre nagyobb veszélyt jelentenek a digitális fényképezőgépekre. Az elkövetkezendő két évben várhatóan drámai mértékben vissza fognak esni a kompakt kamerák eladási mutatói˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Kenneth Hyers, az ABI Research egyik munkatársa.

Emberünk úgy vélekedik, hogy rövid időn belül teljesen hétköznapivá fognak válni az 1-1,3 megapixeles felbontású fotók készítésére alkalmas telefonok, és nem lesznek ritkák az 5 megapixeles kamerás mobilok sem. ˝A megapixel háború kellős közepén vagyunk, és amennyiben minden jól megy, 2006 elején már több 1,3 megapixeles készüléket fognak eladni, mint VGA felbontású modellt. Az elöttünk álló években a 2, 3, 4 és 5 megapixeles fotós mobiloké lesz a főszerep˝ – mondta Hyers.

A közeljövőben érkező új modellek egyébként nem csak felbontás tekintetében jelentenek majd előrelépést, hanem egyben jobb minőségű lencsék és optikai zoom is kerül majd beléjük.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle