Connect with us

technokrata

A kamerás mobilok kiszorítják az olcsó digitális fényképezőket

Kütyük

A kamerás mobilok kiszorítják az olcsó digitális fényképezőket

Minden jel arra mutat, hogy a kamerás mobilok előretörésével párhuzamosan szépen lassan ki fognak kopni a piacról a belépőszintű digitális fényképezőgépek.


Az ABI Research piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy két éven belül a fényképező funkciós telefonok olyannyira fel fognak fejlődni, hogy már nem lesz szükség a jelenleg még nagy népszerűségnek örvendő, low-end kategóriás hagyományos fotómasinákra.

˝Azt kell mondjam, hogy a kamerás mobilok egyre nagyobb veszélyt jelentenek a digitális fényképezőgépekre. Az elkövetkezendő két évben várhatóan drámai mértékben vissza fognak esni a kompakt kamerák eladási mutatói˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Kenneth Hyers, az ABI Research egyik munkatársa.

Emberünk úgy vélekedik, hogy rövid időn belül teljesen hétköznapivá fognak válni az 1-1,3 megapixeles felbontású fotók készítésére alkalmas telefonok, és nem lesznek ritkák az 5 megapixeles kamerás mobilok sem. ˝A megapixel háború kellős közepén vagyunk, és amennyiben minden jól megy, 2006 elején már több 1,3 megapixeles készüléket fognak eladni, mint VGA felbontású modellt. Az elöttünk álló években a 2, 3, 4 és 5 megapixeles fotós mobiloké lesz a főszerep˝ – mondta Hyers.

A közeljövőben érkező új modellek egyébként nem csak felbontás tekintetében jelentenek majd előrelépést, hanem egyben jobb minőségű lencsék és optikai zoom is kerül majd beléjük.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd