Connect with us

technokrata

Európa egyik legkiterjedtebb újgenerációs IP-hálózata tovább bővül

Kütyük

Európa egyik legkiterjedtebb újgenerációs IP-hálózata tovább bővül

A T-Com a Cisco 12000-es sorozatú többszolgáltatásos peremhálózati útválasztóival bővíti újgenerációs IP-hálózatát.

A Cisco Systems bejelentette, hogy a T-Com továbbfejleszti Európa egyik legnagyobb új generációs Cisco IP-hálózatát, amelyet meglévő Cisco 12000 sorozatú útválasztóinak bővítésével kíván elérni. A projekttel a Deutsche Telekom vezetékes üzletága az új IP/MPLS alapú szolgáltatói funkciókat szeretné ügyfelei számára elérhetővé tenni.

A Cisco Systems és a T-Com együttműködésének eredményeként egy ipari szabványokon alapuló megoldás látott napvilágot, amely az új, teljesen redundáns konfigurációjú, „bármit bármivel” összekötni képes virtuális gerinchálózati szolgáltatások révén a T-Com ügyfelei számára nagyfokú rendelkezésre állást és garantált szolgáltatási minőséget (QoS) eredményez.

A német szolgáltató a Cisco segítségével jelentős hálózatfejlesztést készül végrehajtani: a T-Com hálózatperemi Cisco 12000 útválasztóit a legújabb generációs Cisco IP Service Engines (ISE) interfészkártyákkal látja el. Ez a lépés javítja a hálózat átláthatóságát, csökkenti az üzemeltetési költségeket, és egyben megfelelő platformot biztosít a Cisco IOS XR operációs rendszer telepítéséhez.

A T-Com összes hálózati rácsatlakozási pontján ATM vagy Ethernet-alapú nagysebességű bérelt vonalak és DSL-kapcsolatok állnak az előfizetők rendelkezésére. A megoldás a távközlési szolgáltatói és az üzleti ügyfeleknek különböző szintű szolgáltatáscsomagokat és megbízható szolgáltatásszint-garanciákat kínál. Az IP/MPLS technológia a többszintű QoS-funkciókkal párosulva olyan üzleti alkalmazások bevezetését is lehetővé teszi, mint az IP-telefónia, illetve élő multimédiás anyagok továbbítása az interneten keresztül.

A hálózatbővítéssel a T-Com nagyszámú ügyfél számára teszi elérhetővé hitelesítési és számlázási szolgáltatásait.

A nemzetközi szervezeteknél gyakran egyszerre több eltérő hálózat működik párhuzamosan, például a vállalategyesítésekből és felvásárlásokból eredően; ezek transzparens integrálásával a T-Com továbbra is világszínvonalú szolgáltatásokat nyújthat globálisan terjeszkedő ügyfelei számára. A Cisco IP/MPLS szolgáltatói együttműködési megoldásaival a T-Com több hálózat párhuzamos használata esetén is egységesítheti számlázási, szolgáltatáskonfigurálási és egyéb folyamatait, és közben üzemeltetési kiadásait is visszaszoríthatja.

A Cisco 12000 sorozatú útválasztókkal az IP/MPLS-funkciók, az Ethernet-kapcsolatok, valamint az egyéb peremszolgáltatások a cég meglévő platformjába integrálhatók. Ezzel javul a hálózat teljesítménye, a gerinchálózati szolgáltatók és a vállalati felhasználók pedig értékes, megbízható, QoS alapú szolgáltatásokhoz jutnak.

A Cisco 12000-as útválasztókon a jelenlegi szolgáltatói útválasztó-megoldások továbbfejleszthetők, így alkalmasak a Cisco IOS XR operációs rendszer és más hasonló újítások telepítésére. Az IOS XR legfontosabb funkciói között a biztonságos virtualizáció mellett a folyamatos és többszolgáltatásos működés is szerepel.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek