Connect with us

technokrata

Vodafone: ADSL-nél gyorsabb mobil letöltés

Kütyük

Vodafone: ADSL-nél gyorsabb mobil letöltés

A Vodafone Italy és a Nokia a világon elsőként sikeresen hozott létre HSDPA (nagy sebességű letöltés csomagkapcsolt hozzáféréssel) adatkapcsolatot egy működő WCDMA 3G hálózaton.

A hívás során rendkívül nagy, 1,5 Mb/s-os felhasználói adatsebességet értek el, amely egyértelműen bizonyítja mind a HSDPA felhasználók számára kínált előnyeit, mind a Nokia megoldás erejét.

A végponttól végpontig tartó hívást a Vodafone Italy tesztelőbázisán a Nokia HSDPA várható fejlesztési ütemtervének megfelelően bonyolították le. A próba során a Nokia által biztosított kereskedelmi UTRAN-t (UMTS földi rádió-hozzáférésű hálózat) használtak HSDPA-képes felhasználói berendezésekkel.

˝Fontos lépést tettünk a csomagkapcsolt adatforgalom sikeres fejlesztése terén, és nagyon örülünk, hogy erre a próbára Vodafone Italy-val közösen vállalkozhattunk˝ – mondta Giuseppe Donagemma, a Nokia Networks üzletágának alelnöke. ˝Most már konkrét bizonyítékkal rendelkezünk arról, hogy a Nokia HSDPA megoldása jelentősen megnövelt adatsebességgel fejleszti tovább a WCDMA 3G hálózatokat. A teszt a Nokia és a Vodafone Italy között 10 éve fennálló szoros kapcsolatra is rávilágít. A két vállalat továbbra is közösen dolgozik a kommunikáció jövőjén˝.

˝A bemutatott hívás igazolja, hogy a HSDPA valósággá vált, és lenyűgöző élményt szerez a felhasználók számára˝ – mondta Didier Lebrat, a Vodafone Italy műszaki igazgatója. ˝Fontos mérföldkövet hagytunk magunk mögött, és a siker megerősít minket abban a szándékunkban, hogy az UMTS infrastruktúránk soron következő továbbfejlesztése a HSDPA lesz˝.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle