Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vodafone: ADSL-nél gyorsabb mobil letöltés

Kütyük

Vodafone: ADSL-nél gyorsabb mobil letöltés

A Vodafone Italy és a Nokia a világon elsőként sikeresen hozott létre HSDPA (nagy sebességű letöltés csomagkapcsolt hozzáféréssel) adatkapcsolatot egy működő WCDMA 3G hálózaton.

A hívás során rendkívül nagy, 1,5 Mb/s-os felhasználói adatsebességet értek el, amely egyértelműen bizonyítja mind a HSDPA felhasználók számára kínált előnyeit, mind a Nokia megoldás erejét.

A végponttól végpontig tartó hívást a Vodafone Italy tesztelőbázisán a Nokia HSDPA várható fejlesztési ütemtervének megfelelően bonyolították le. A próba során a Nokia által biztosított kereskedelmi UTRAN-t (UMTS földi rádió-hozzáférésű hálózat) használtak HSDPA-képes felhasználói berendezésekkel.

˝Fontos lépést tettünk a csomagkapcsolt adatforgalom sikeres fejlesztése terén, és nagyon örülünk, hogy erre a próbára Vodafone Italy-val közösen vállalkozhattunk˝ – mondta Giuseppe Donagemma, a Nokia Networks üzletágának alelnöke. ˝Most már konkrét bizonyítékkal rendelkezünk arról, hogy a Nokia HSDPA megoldása jelentősen megnövelt adatsebességgel fejleszti tovább a WCDMA 3G hálózatokat. A teszt a Nokia és a Vodafone Italy között 10 éve fennálló szoros kapcsolatra is rávilágít. A két vállalat továbbra is közösen dolgozik a kommunikáció jövőjén˝.

˝A bemutatott hívás igazolja, hogy a HSDPA valósággá vált, és lenyűgöző élményt szerez a felhasználók számára˝ – mondta Didier Lebrat, a Vodafone Italy műszaki igazgatója. ˝Fontos mérföldkövet hagytunk magunk mögött, és a siker megerősít minket abban a szándékunkban, hogy az UMTS infrastruktúránk soron következő továbbfejlesztése a HSDPA lesz˝.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés