Connect with us

technokrata

Nokia: mobil keresés okostelefonokon

Kütyük

Nokia: mobil keresés okostelefonokon

Az új mobil keresőprogrammal minden eddiginél egyszerűbben kereshetünk menet közben.

A Nokia egy úttörő jellegű mobil keresőszoftver-megoldást mutatott be, amellyel a felhasználók egyes Nokia telefonjukon egyszerűen és gyorsan hozzáférhetnek a legfontosabb keresőprogramokhoz. A Nokia okostelefonok (Nokia 6680, Nokia 6681, Nokia 6630) felhasználói a keresőmegoldással egyszerűen, kényelmesen és gyorsan, bárhol és bármikor csatlakozhatnak bármely internetes oldalhoz vagy helyi keresőhöz. A keresőalkalmazásban jelenleg megtalálható szolgáltatások és tartalomszolgáltatók között az Eniro, a Fonecta, a Medio Systems, a Yahoo!, a Yell.com, valamint a digitális térképszolgáltató AtlasCT, és a digitális térképek adatszolgáltatója, a NAVTEQ szerepel.


A mobil keresési megoldást jelenleg Nagy-Britanniában, Finnországban és Svédországban tesztelik. Az alkalmazás a Nokia 6680, a Nokia 6681, és a Nokia 6630 okostelefonok normál értékesítési csomagjában szerepel majd. Ezen készülékek jelenlegi tulajdonosai a www.nokia.com/mobilesearch című Nokia weboldalról ingyenesen letölthetik az alkalmazást.

Az egyetlen alkalmazáson belül megtalálható, és ott könnyen hozzáférhető keresőprogramok segítségével a Nokia okostelefonok felhasználói bármit megkereshetnek az Interneten, többek között webcímeket, képeket, híreket és időjárás-jelentést, de mobiltartalmakat, például csengőhangokat, játékokat és háttérképeket is. Ha a felhasználó rábukkant a számára érdekes dologra, például egy weboldalra, akkor azonnal csatlakozhat az oldalhoz. A Yahoo! keresőszolgáltatása mellett a nagy-britanniai, finn, és svéd felhasználók helyi vállalatokhoz és szolgáltatókhoz is hozzáférhetnek: Nagy-Britanniában a Yell.com-ot, Finnországban az Eniro-t és a Fonectát, Svédországban pedig az Enirot érhetik el. A nagy-britanniai felhasználók a Medio Systems-en keresztül tartalom-alapú keresést is indíthatnak.

A helyi keresőprogramokkal a helyben elérhető szolgáltatások és vállalatok között keresgélhetünk, azaz az éttermektől és szállodáktól kezdve a taxi telefonszámokig és a virágboltokig bármit megtalálhatunk. A helyi keresés eredményei mellett megjelenik a vállalat vagy szolgáltatás elérhetősége is, így a felhasználó egyszerűen, egyetlen gombnyomásra felhívhatja vagy elmentheti a megadott telefonszámot. Az AtlasCT www.ABmaps.com beépített térképmegoldásának, és a NAVTEQ digitális térképadatainak köszönhetően az eredmények térképen is megjelennek, így a felhasználók könnyedén betájolhatják a célállomás helyét. Az elmentett térképet a felhasználók például barátaiknak is elküldhetik.

Ha külföldre utazunk, a keresőmegoldás automatikusan felajánlja a váltást a helyben elérhető keresőkre. A felhasználók saját kezűleg is beállíthatják a keresőt, amellyel például szállásfoglalás céljából megtudhatják egy külföldi szálloda elérhetőségét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd