Connect with us

technokrata

NeoPhoneX – 18.000 regisztrált felhasználó fél év alatt

Kütyük

NeoPhoneX – 18.000 regisztrált felhasználó fél év alatt

Az EuroWeb február elején indult VoIP szolgáltatására eddig 18 ezren regisztráltak, ebből 13-14 ezer körülire tehetők az aktív felhasználók száma.

A NeoPhoneX a már négy éve sikeres NeoPhone kártya előnyeit ötvözi a VoIP nyújtotta lehetőségekkel. A felhasználók a szolgáltatás weboldalán ingyenesen regisztrálhatnak, és innen tölthetik le – ugyancsak ingyen – a szolgáltatás igénybevételéhez szükséges szoftvert.

A NeoPhoneX regisztráció után minden felhasználó kap egy hatjegyű azonosítót, egy virtuális, ún. IP telefonszámot, amelyen keresztül hívásokat kezdeményezhet és fogadhat is. Ez utóbbi szolgáltatás az EuroWeb rendszerének legjelentősebb újítása: a NeoPhoneX ügyfelek nemcsak hívást kezdeményezhetnek, hanem hívhatók is, így a számítógépek teljes értékű telefont tartalmazó multimédiás központtá válnak.

Honnan hova telefonálunk?
A NeoPhone kártya használói korábban itthonról külföldre telefonáltak. A NeoPhoneX kedvező belföldi tarifái miatt ez a tendencia megváltozott, és mára már kiemelkedő az országon belüli, vezetékes hívások aránya. A belföldi hívások díja Budapestre és néhány vidéki nagyvárosba: 6 Ft 60 fillér, a többi településre 8 forint –mindez csúcsidőben. Érdemes azt is kiemelni, hogy hálózaton belül a NeoPhoneX felhasználók ingyen hívhatják egymást.

A szolgáltatás a világ bármely pontjáról igénybe vehető. Külföldről NeoPhoneX-szel hazatelefonálni egy itthoni belföldi hívás áráért lehet: csúcsidőben 6,60-8,00 Ft-ig, csúcsidőn kívül 4,40-5,90 Ft-ig. Február 4-től 5 Ft 20 filléres percdíjért lehet hívást kezdeményezni az USA-ba, Kanadába vagy Németországba telefonálni. Magyarországról a leggyakrabban hívott országok: Németország, Anglia, Svédország, Hollandia, USA, Románia és Szlovákia.

Percdíjak után az eszközök forradalma
A NeoPhoneX használatához a legegyszerűbb esetben nem kell más, mint szélessávú internet-hozzáférés és egy a számítógépre kötött fülhallgató és mikrofon együttes (headset). Aki viszont nem akar lemondani a már megszokott telefonkészülék használatáról, vagy szívesen áttér az egyre szélesebb körben terjedő IP telefonok alkalmazására, szintén találhat neki tetsző alternatívákat az EuroWeb egyre bővülő eszköz-kínálatában. A NeoPhoneX által ajánlott gyártók (Linksys, Datavox, D-link és SMC) készülékei budapesti és vidéki számítástechnikai boltokban, valamint a Photohall és a Media Markt üzleteiben is megvásárolhatók.

A közeljövő…
A telefónia hagyományait tekintve talán nem annyira váratlan a pre-paid NeoPhoneX mellett a szolgáltatás számlás (utólagos fizetésű) módozatának bevezetése mind lakossági mind pedig üzleti előfizetők számára. A NeoPhoneX hálózatán kívüli beszélgetések bonyolításához mostanáig előre fel kellett tölteni egy egyenleget. A tervezett szeptemberi bevezetés után lehetőség lesz a szolgáltatás utólagos, részletes számla alapján történő fizetésére – akárcsak a hagyományos telefon előfizetéseknél, azzal a különbséggel, hogy itt továbbra sem lesz fix előfizetési díj.

A tervek szerint többféle csomag közül választhatnak majd a számlás ügyfelek, amelyekben a percdíjak attól függően változnak, hogy mely napszakban és milyen országba történik a telefonhívás. A hálózaton belüli hívások továbbra is ingyenesek maradnak.

A NeoPhoneX-szel összesen 2,5 millió perc telefonbeszélgetést bonyolítottak idén.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd