Connect with us

technokrata

Élőben látható TV-adás egy nemzetközi sporteseményről

Kütyük

Élőben látható TV-adás egy nemzetközi sporteseményről

A mobiltelevíziós közvetítési projekt az augusztusi, Helsinkiben megrendezendő IAAF atlétikai világbajnokságon folytatódik.

A finn mobiltelevíziós projekt mögött álló cégek vendégei a nemzetközi sporteseményen első ízben használhatják a mobiltelevíziót. A YLE (a finn televízió) több csatornát magába foglaló csomagot kínál a mobiltelevíziózó közönsége számára. A csomagban a világbajnokság hazai közvetítése lesz látható, ideértve mind a YLE TV1-es és a YLE TV2-es csatorna adását is. A mobiltelevízó-nézők emellett megtekinthetik a nemzetközi csatornák számára összeállított összefoglalókat, és az egyes sportágakról (futószámok, ugró és dobószámok, gyalogló számok, maraton) szóló öt világbajnoksági különadást is láthatják. Így a nézők mindegyik eseményt megszakítás nélkül az elejétől a végéig követhetnek.


Az atlétikai világbajnokság alatt a mobiltelevízió-nézők a hagyományos YLE TV1, az MTV3, a Nelonen, a CNN, a BBC World, és a Eurosport adást is fogják. A valós idejű televízió-programokat a mobiltelevíziós adások fogására alkalmas, külön tartozékkal ellátott Nokia 7710 okostelefonon láthatják.

Az atlétikai világbajnokság kapcsán kiválóan bemutathatók a mobiltelevízió különböző felhasználási módjai, elsősorban a mobiltelevíziós készülékekre szánt újfajta tartalmak létrehozása. A felhasználók például akkor is követhetik a versenyszámokat, amikor a stadion felé tartanak, vagy amikor távol vannak az eseményektől.

A Digita, az Elisa, az MTV, a Nelonen, a Nokia, a Sonera, és a YLE 2005. március 8. és 2005. június 20. között közösen bonyolította le a finnországi mobiltelevíziós próbaüzemet. A Helsinki körzetében elvégzett teszt azt vizsgálta, hogy néznek-e az emberek mobilkészüléken televíziót. A próbaüzem első eredményei azt mutatják, hogy a teszt résztvevői kedvelték a mobiltelevíziós készülékeket: 58 százalékuk vélte úgy, hogy a mobiltelevíziós szolgáltatások népszerűek lesznek. A megszokott csatornákat mobiltelefonon is nézték, és naponta 5-30 percnyi időt töltöttek a kijelző előtt. A finn mobiltelevíziós próba végső eredményeit 2005. augusztus 30-án hozzák nyilvánosságra.

A DVB-H technológiával a mobilkészülékek felhasználóihoz is hatékonyan eljuttathatók a televíziós csatornák programjai. A televízióadáshoz és a bizonyos eseményekre szakosodott csatornákhoz élőben, és az adást vevő személyek számától függetlenül költséghatékonyan férhetnek hozzá a nézők. A felhasználók egyszerűen használhatják a televíziós szolgáltatást, a további interaktív szolgáltatások pedig ugyanilyen könnyen elérhetők a mobiltelevíziós készülékről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd