Connect with us

technokrata

A világ vezető országai az illegális DVD-másolás és -letöltés ellen

Kütyük

A világ vezető országai az illegális DVD-másolás és -letöltés ellen

G8 országok közös közleményt adtak ki, amelyben állást foglalnak a jogvédett anyagok illegális terjesztésével kapcsolatban.

Sajtóközlemény
1. Az illegálisan előállított, hamisított termékek – amelyek eredete gyakran a szervezett bűnözéssel is összekapcsolható – egyre növekvő forgalma világszerte fenyegeti a foglalkoztatást, a beruházásokat, a gazdasági növekedést, valamint a fogyasztók egészségét és biztonságát.
2. A szellemi tulajdon védelme céljából létrejött hatályos egyezmények minden ország számára elősegítik a fenntartható fejlődést. A G8 országok a WIPO (World Intellectual Property Organisation – Szellemi Tulajdon Világszervezete), a WTO (World Trade Organisation – Világkereskedelmi szervezet), a WCO (World Customs Organisation – Vámigazgatások Világszervezete), az Interpol és más illetékes szervezeteken keresztül aktívan együttműködnek más országokkal annak érdekében, hogy hatékonyabban szorítsák vissza a kalózkodást és a hamisítást saját országainkon belül, és más országokban egyaránt. Mindezt a G8 országok nemzetközi jogi kötelezettségvállalásaikkal – többek között a TRIPS megállapodással – összhangban teszik, miközben az eviani* megállapodásnak eleget téve igyekeznek elősegíteni fejlesztési célokat.
3. A G8 országok egyre nagyobb erőfeszítéseket kívánnak tenni annak érdekében, hogy globálisan csökkentsék a kalóztermékek kereskedelmét, és hatékonyan szembeszálljanak az ezt kiszolgáló nemzetközi hálózatokkal. További konkrét lépéseket tesznek a következő célok érdekében:
• Erősítik és elemezik a trendeket, problémákat, valamint a belföldi és nemzetközi rendészeti akciókat;
• Elősegítik a törvények, jogszabályok és/vagy eljárások betartását és betartatását a szellemi tulajdon hatékony védelme érdekében a megfelelő területeken, mint például a gyaníthatóan hamisított vagy illegális árucikkek lefoglalását és visszatartását, az ilyen árucikkek és az előállításukhoz használt eszközök megsemmisítését, valamint a szellemi tulajdon védelmében egyértelmű, átlátható és következetes jogi eljárások, szabályzatok és irányelvek alkalmazását;
• Fejlesztik az interneten keresztül történő hamisítványok terjesztésének és értékesítésének az ellenőrzését, fokozzák az ilyen illegális tevékenységtől való elrettentés mértékét, és szembeszállnak az online lopásokkal
• Összehangolják a hamisítás és kalózkodás elleni bűnmegelőzési stratégiákat, biztosítják a rendészeti erők képviselői közötti együttműködést többek között a közös kockázatelemzés, a sikeres működési eljárásokkal kapcsolatos tapasztalatcsere, az országok, illetve a kormányzatok és a magánszektor közötti meglévő együttműködés további javítása útján;
• Felhívják a kormányzati tisztségviselők és a nyilvánosság figyelmét a hamisításból és kalózkodásból eredő egészségügyi kockázatokra, gazdasági károkra és a szervezett bűnözőcsoportok növekedésére;
• A G8 országoknak fejlődő országokbeli partnereivel a sikeres működési eljárások megosztásán, illetve az oktatási és technikai segítségnyújtáson keresztül szorosan együtt kell működni a jogszabályi háttér megerősítése érdekében, illetve hogy megteremtődjenek a fejlődő országok illegális kereskedelem elleni végrehajtási kapacitásaik, így ezek közös fejlesztési célokat is elősegíthetnek.
4. A G8 országok az idei év őszén összehívják szakértőiket, hogy a fenti lépéseket megvalósító munkatervet felvázolják, majd a későbbi elnökségek alatt értékelik az elért eredményeket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd