Connect with us

technokrata

Probléma a most kiadott kritikus IE frissítéssel

Kütyük

Probléma a most kiadott kritikus IE frissítéssel

Még kedden este elismerte a redmondi szoftverfejlesztő, hogy probléma adódott a Microsoft Download centerből való Internet Explorer patch letöltésével.

Kedd reggel, nem sokkal azt követően, hogy elérhetővé tették az Internet Explorer kritikus hibáit javító patch-csomagot a Microsoft Download központjában, azt el is kellett távolítania a vállalatnak. Amint az a hivatalos Internet Explorer weblogban olvasható, kiderült, hogy a frissítés megsérült, így a javítást innen beszerző internetezők nem tudták feltelepíteni a patch-et. A Microsoft Update-en és a Windows Update-en keresztül közzé tett frissítéseket nem érintette az eset.

„Észrevettük a problémát, eltávolítottuk az ominózus javításokat a Download Centerből, és amint kijavítottuk a hibát, újra fel fogjuk tenni őket.” – mondta Jeremy Mazner, a Windows Vista és az Internet Explorer egyik microsoftos guruja az esettel kapcsolatban.

Amint arról mi is beszámoltunk, három újonnan felfedezett sebezhetőséget szüntet meg a patch a Microsoft böngészőjében. Az első a JPEG digitális képformátum kezelésének hibájából származik: az Internet Explorer egy speciális feltételeknek megfelelően létrehozott kép révén kódot futtathat a számítógépen. A második hiba az úgynevezett cross-domain sérülékenységek kategóriájába tartozik. A biztonsági rés kihasználásával vagy adatok kiszivárogtatására nyílik lehetőség, vagy távolról való kódfuttatásra. A harmadik sebezhetőség pedig bizonyos COM objektumok kezelésében rejlik, amit szintén egy ártó szándékkal összeállított weblap révén lehet kihasználni. A támadó mindhárom esetben képes átvenni a rendszer feletti teljes ellenőrzést.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd