Connect with us

technokrata

Patikusroham az Interneten

Kütyük

Patikusroham az Interneten

Meglepően sok patikus internetezik, azonban csak elvétve akad közöttük igazán tapasztalt felhasználó.

A hazai gyógyszerészek 64,7%-a használja rendszeresen, azaz legalább havi szinten az Internetet – derült ki az MKM patikai felméréséből, amelynek keretében összesen 157 gyógyszerész válaszolt az internet-használatra, a patikai IT-infrastruktúrára, az innovatív értékesítésre valamint a patikai rendelési szokásokra vonatkozó kérdésekre. A gyógyszerészek az Internetet leginkább e-mail küldésére és szakmai célú információszerzésre használják. A szakmai források közül kiemelkedik a Magyar Gyógyszerész Kamara weboldalának ismertsége.

A gyógyszerészeket magas színvonalú informatikai háttér veszi körül: a válaszadók 62,7%-a munkahelyén, 41,2%-a pedig otthonában is átlagosan 3 évnél fiatalabb számítógépekkel rendelkezik. Minden 7. gyógyszerész háztartásában notebookot is találunk. Ennél is jobb arányt mutat a hozzáféréssel való ellátottság: csupán a gyógyszerészek 22%-ának nincs sem munkahelyén, sem háztartásában internet-kapcsolata.

„Az internetező gyógyszerészek messze átlag feletti aránya elsősorban a kiváló patikai IT-háttérre vezethető vissza, valamint arra, hogy az áltanosan elterjedt modemes rendelési mód miatt a legtöbb patikus számára nem jelent túl magas technológiai lépcsőt egy betárcsázós internet-kapcsolat létrehozása” – állítja Kővári Tamás, az MKM vezetője. „Árnyaltabbá válik azonban a kép, ha ezt minőségi szempontból vizsgáljuk. A patikusok közöttük kevés a tapasztalt internet-felhasználó. A legtöbb gyógyszerész csupán néhány webhelyet ismer, amiket általában akkor látogat meg, ha valamilyen konkrét információt keres. Az intenzívebb internet-használat gátját elsősorban az időhiány, a nem megfelelő technikai és biztonsági tudás, valamint az internet lehetőségeinek hiányos ismerete jelentik.”Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd