Connect with us

technokrata

250 GB-os winchestert, 9 dollárért

Kütyük

250 GB-os winchestert, 9 dollárért

A Dell ausztráliai leányvállalatának weboldalán tévedésből szinte ingyen lehetett hozzájutni a nagy tárolókapacitással bíró merevlemezekhez.

Már mi is többször beszámoltunk olyan esetekről, amikor egyes online boltokban elárazták a terméket, és az emiatt jóval drágább vagy jóval olcsóbb lett, mint ahogyan azt forgalmazója eredetileg eltervezte. Míg az első esetben csak az elmaradt eladások károsítják a céget, az utóbbi helyzet azért kényesebb, mert a cégek dönthetnek úgy, hogy a téves áron nem értékesítik az adott terméket. Láttunk már példát erre is, de arra is, hogy a hibát elkövető vállalat lenyelte a veszteséget és presztízsszempontok miatt inkább kiszállította a megrendelt cikkeket.

Nos, hasonló helyzetbe került a Dell Australia, amely cég 250 GB-os winchestereket kínált a hét elején majdnem 9 ausztrál dollárért, azaz csaknem 600 ausztrál dollárral az eredeti ár alatt. A különleges „akció” helyi idő szerint hétfő reggel 8 órától kedd délelőtt 10 óráig tartott, a Dell munkatársai csak ezt követően vették észre és távolították el a tételt az adatbázisból. Arról nincs információ, hogy összesen hány embernek sikerült ezen az áron megrendelnie a winchestert, de volt olyan internetező, aki kapva kapott az alkalmon, és rögtön 60 darab merevlemezre nyújtotta be igényét.

Egyelőre kérdéses, hogy a Dell vajon elfogadja-e érvényesnek ezeket a rendeléseket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek