Connect with us

technokrata

Perelik a Samsungot egyik mobiltelefonja kapcsán

Kütyük

Perelik a Samsungot egyik mobiltelefonja kapcsán

Dél-Korea legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalatát perbe fogták, mondván, hogy egyik új készüléke kapcsán alaposan túlzó jelzőket használt, és ily módon átverte a vásárlókat.

A ˝V4400 Consumers Power˝ és a ˝Tipsters for the Public Good˝ szervezetek a Samsung által nemrégiben piacra dobott, SPH-V4400 típusjelzésű, ˝Kwon Sang-woo Phone˝ néven is ismert mobil kapcsán perelték be a gyártót. Az eljárást egész pontosan 467 elégedetlen vásárló kezdeményezte, a beadványt pedig 2.899-an látták el kézjegyükkel.


˝A Samsung Electronics úgy reklámozza az SPH-V4400-at, mint egy mobiltelefont, mely a digitális kamkorderekével összevethető minőségű, VGA felbontású felvételeket képes készíteni. A készülék tényleg 640×480 pixeles felbontásban dolgozik, ellenben felvételi sebessége mindössze 3-5 képkocka/másodperc. Az igaz videókamerák 15-30 képkocka/másodperces sebességet használnak, tehát e tekintetben ég és föld a különbség a kamkorderek és a Samsung telefonja között˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a 20 esztendős Chung Ju-yeong, a ˝V4400 Consumers Power˝ egyik vezetője. Emberünk ezenkívül azt is kifogásolja, hogy a telefon MP3 lejátszójából hiányoznak az olyan, fontos funkciók, mint például a gyors előre-, illetve visszatekerés.

A Samsung szóvivője elmondta, hogy folyamatos tárgyalásokat folytatnak az említett szervezetekkel, és Chung úrnak felajánlották, hogy visszaveszik a telefonját és visszafizetik a pénzét, ő azonban ezt a lehetőséget elutasította.

A népszerű dél-koreai színész, Kwon Sang-woo által reklámozott Samsung SPH-V4400-ból viszonylag magas ára (körülbelül 136 ezer forint) ellenére az elmúlt négy hónapban már több mint 170 ezer darabot adtak el Dél-Koreában.

A 92 milliméter hosszú, 44 milliméter széles és 24 milliméter vastag, széthajtható kialakítással rendelkező Samsung SPH-V4400 egész pontosan 98 grammot nyom a mérlegen. Érdekesség, hogy a telefon felső része nem csak felhajtható, hanem el is forgatható, illetve, hogy a készüléknek mind a belső, mind pedig a külső kijelzője 262 ezer színárnyalat megjelenítésére képes.

A fontosabb specifikációk közé sorolható a Java kompatibilitás, a fejlett WAP böngésző, az infravörös port, a polifonikus csengőhangok, illetve az RS MMC (Reduced Size MultiMediaCard) bővítőhely. Az SPH-V4400 CDMA rendszerű mobiltelefon, és ennek megfelelően csak az ázsiai piacokon kapható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd