Connect with us

technokrata

Perelik a Samsungot egyik mobiltelefonja kapcsán

Kütyük

Perelik a Samsungot egyik mobiltelefonja kapcsán

Dél-Korea legnagyobb mobiltelefon gyártó vállalatát perbe fogták, mondván, hogy egyik új készüléke kapcsán alaposan túlzó jelzőket használt, és ily módon átverte a vásárlókat.

A ˝V4400 Consumers Power˝ és a ˝Tipsters for the Public Good˝ szervezetek a Samsung által nemrégiben piacra dobott, SPH-V4400 típusjelzésű, ˝Kwon Sang-woo Phone˝ néven is ismert mobil kapcsán perelték be a gyártót. Az eljárást egész pontosan 467 elégedetlen vásárló kezdeményezte, a beadványt pedig 2.899-an látták el kézjegyükkel.


˝A Samsung Electronics úgy reklámozza az SPH-V4400-at, mint egy mobiltelefont, mely a digitális kamkorderekével összevethető minőségű, VGA felbontású felvételeket képes készíteni. A készülék tényleg 640×480 pixeles felbontásban dolgozik, ellenben felvételi sebessége mindössze 3-5 képkocka/másodperc. Az igaz videókamerák 15-30 képkocka/másodperces sebességet használnak, tehát e tekintetben ég és föld a különbség a kamkorderek és a Samsung telefonja között˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban a 20 esztendős Chung Ju-yeong, a ˝V4400 Consumers Power˝ egyik vezetője. Emberünk ezenkívül azt is kifogásolja, hogy a telefon MP3 lejátszójából hiányoznak az olyan, fontos funkciók, mint például a gyors előre-, illetve visszatekerés.

A Samsung szóvivője elmondta, hogy folyamatos tárgyalásokat folytatnak az említett szervezetekkel, és Chung úrnak felajánlották, hogy visszaveszik a telefonját és visszafizetik a pénzét, ő azonban ezt a lehetőséget elutasította.

A népszerű dél-koreai színész, Kwon Sang-woo által reklámozott Samsung SPH-V4400-ból viszonylag magas ára (körülbelül 136 ezer forint) ellenére az elmúlt négy hónapban már több mint 170 ezer darabot adtak el Dél-Koreában.

A 92 milliméter hosszú, 44 milliméter széles és 24 milliméter vastag, széthajtható kialakítással rendelkező Samsung SPH-V4400 egész pontosan 98 grammot nyom a mérlegen. Érdekesség, hogy a telefon felső része nem csak felhajtható, hanem el is forgatható, illetve, hogy a készüléknek mind a belső, mind pedig a külső kijelzője 262 ezer színárnyalat megjelenítésére képes.

A fontosabb specifikációk közé sorolható a Java kompatibilitás, a fejlett WAP böngésző, az infravörös port, a polifonikus csengőhangok, illetve az RS MMC (Reduced Size MultiMediaCard) bővítőhely. Az SPH-V4400 CDMA rendszerű mobiltelefon, és ennek megfelelően csak az ázsiai piacokon kapható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek