Connect with us

technokrata

Online interaktív televíziózás

Kütyük

Online interaktív televíziózás

Indul az internetes interaktív televíziózás Belgiumban.

A több hónapos, 1000 belgiumi háztartásra kiterjedő sikeres tesztet követően a Belgacom hálózat-üzemeltető kijelöli a televíziózás jövőjét az interaktív, digitális, IP- (internet protocol) alapú TV megindításával. A vételhez mindössze DSL csatlakozás szükséges a hagyományos TV-vevőkészülék mellett, melyeket aztán a set-top box köti össze, illetve konvertálja a digitális információt hagyományos analóg TV-jelekké.

A Siemens teljes megoldás-csomagot ajánl, amely a hálózat-üzemeltetőt minden szükségessel ellátja a szerver-technikától a felhasználói szoftveren keresztül az adat-kódolásig, továbbá a műholdas adatok vételére szolgáló készülékekig és a “fogyasztó” set-top boxáig – mindezt “egy kézből”. A fogyasztó, azaz TV-néző számára a set-top box és a menü kezelése igen egyszerű, “felhasználó-barátságos”.

A Belgacom érdekes exkluzív néző-csalogatóként a belga és az olasz labdarúgó bajnokság mérkőzéseinek élő közvetítését is nyújtja. A kínált szolgáltatásai egyébként: digitális TV műsortovábbítás ADSL-en keresztül, on demand műsorkiválasztás és lehívás (szerverről), az élő vagy lehívott műsor helyszíni rögzítése a set-top boxban, egyéb távközlési és informatikai szolgáltatások (internet-elérés, video-telefonálás, e-mail, chat).

A Siemens megoldása mellett kötelezte el magát a KPN hálózat-üzemeltető is Hollandiában, és úgy tervezi, hogy a szolgáltatást 2005 vége felé beindítja. A Siemens 2005 végéig tovább kívánja csökkenteni az átvitelhez szükséges sávszélességet. Ezáltal 1,8 Mbit/s-en lehet majd élő TV-közvetítést venni, azaz a mai DSL-szabvány szerinti közepes sebesség mellett. (Az egyik eszköz, amelynek alkalmazása ezt lehetővé teszi, az új MPEG-4 videoadat-tömörítés). A digitális televíziózás így széles körben elérhetővé válik, miközben a fogyasztó számára szükséges technikai felszerelés drámaian lecsökken.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd