Connect with us

Hirdetés

technokrata

Online interaktív televíziózás

Kütyük

Online interaktív televíziózás

Indul az internetes interaktív televíziózás Belgiumban.

A több hónapos, 1000 belgiumi háztartásra kiterjedő sikeres tesztet követően a Belgacom hálózat-üzemeltető kijelöli a televíziózás jövőjét az interaktív, digitális, IP- (internet protocol) alapú TV megindításával. A vételhez mindössze DSL csatlakozás szükséges a hagyományos TV-vevőkészülék mellett, melyeket aztán a set-top box köti össze, illetve konvertálja a digitális információt hagyományos analóg TV-jelekké.

A Siemens teljes megoldás-csomagot ajánl, amely a hálózat-üzemeltetőt minden szükségessel ellátja a szerver-technikától a felhasználói szoftveren keresztül az adat-kódolásig, továbbá a műholdas adatok vételére szolgáló készülékekig és a “fogyasztó” set-top boxáig – mindezt “egy kézből”. A fogyasztó, azaz TV-néző számára a set-top box és a menü kezelése igen egyszerű, “felhasználó-barátságos”.

A Belgacom érdekes exkluzív néző-csalogatóként a belga és az olasz labdarúgó bajnokság mérkőzéseinek élő közvetítését is nyújtja. A kínált szolgáltatásai egyébként: digitális TV műsortovábbítás ADSL-en keresztül, on demand műsorkiválasztás és lehívás (szerverről), az élő vagy lehívott műsor helyszíni rögzítése a set-top boxban, egyéb távközlési és informatikai szolgáltatások (internet-elérés, video-telefonálás, e-mail, chat).

A Siemens megoldása mellett kötelezte el magát a KPN hálózat-üzemeltető is Hollandiában, és úgy tervezi, hogy a szolgáltatást 2005 vége felé beindítja. A Siemens 2005 végéig tovább kívánja csökkenteni az átvitelhez szükséges sávszélességet. Ezáltal 1,8 Mbit/s-en lehet majd élő TV-közvetítést venni, azaz a mai DSL-szabvány szerinti közepes sebesség mellett. (Az egyik eszköz, amelynek alkalmazása ezt lehetővé teszi, az új MPEG-4 videoadat-tömörítés). A digitális televíziózás így széles körben elérhetővé válik, miközben a fogyasztó számára szükséges technikai felszerelés drámaian lecsökken.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés