Connect with us

technokrata

Online interaktív televíziózás

Kütyük

Online interaktív televíziózás

Indul az internetes interaktív televíziózás Belgiumban.

A több hónapos, 1000 belgiumi háztartásra kiterjedő sikeres tesztet követően a Belgacom hálózat-üzemeltető kijelöli a televíziózás jövőjét az interaktív, digitális, IP- (internet protocol) alapú TV megindításával. A vételhez mindössze DSL csatlakozás szükséges a hagyományos TV-vevőkészülék mellett, melyeket aztán a set-top box köti össze, illetve konvertálja a digitális információt hagyományos analóg TV-jelekké.

A Siemens teljes megoldás-csomagot ajánl, amely a hálózat-üzemeltetőt minden szükségessel ellátja a szerver-technikától a felhasználói szoftveren keresztül az adat-kódolásig, továbbá a műholdas adatok vételére szolgáló készülékekig és a “fogyasztó” set-top boxáig – mindezt “egy kézből”. A fogyasztó, azaz TV-néző számára a set-top box és a menü kezelése igen egyszerű, “felhasználó-barátságos”.

A Belgacom érdekes exkluzív néző-csalogatóként a belga és az olasz labdarúgó bajnokság mérkőzéseinek élő közvetítését is nyújtja. A kínált szolgáltatásai egyébként: digitális TV műsortovábbítás ADSL-en keresztül, on demand műsorkiválasztás és lehívás (szerverről), az élő vagy lehívott műsor helyszíni rögzítése a set-top boxban, egyéb távközlési és informatikai szolgáltatások (internet-elérés, video-telefonálás, e-mail, chat).

A Siemens megoldása mellett kötelezte el magát a KPN hálózat-üzemeltető is Hollandiában, és úgy tervezi, hogy a szolgáltatást 2005 vége felé beindítja. A Siemens 2005 végéig tovább kívánja csökkenteni az átvitelhez szükséges sávszélességet. Ezáltal 1,8 Mbit/s-en lehet majd élő TV-közvetítést venni, azaz a mai DSL-szabvány szerinti közepes sebesség mellett. (Az egyik eszköz, amelynek alkalmazása ezt lehetővé teszi, az új MPEG-4 videoadat-tömörítés). A digitális televíziózás így széles körben elérhetővé válik, miközben a fogyasztó számára szükséges technikai felszerelés drámaian lecsökken.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek