Connect with us

technokrata

Minden hetedik mobil elromlik 1 éven belül

Kütyük

Minden hetedik mobil elromlik 1 éven belül

Minden hét, frissen vásárolt mobiltelefon közül egy már a használat első évében hibás lesz – derül ki egy most jelent tanulmányból.

A Which? című népszerű brit magazin közlése szerint a vásárlást követően tizenkét hónapon belül elromló készülékek több mint 70 százaléka már az első félévben felmondja a szolgálatot, ami nem túl fényes eredmény. Ezenkívül a vásárlók 27 százaléka elégedetlen azzal a segítséggel, melyet a vásárlás helyén a hibás telefon leadásakor a számukra nyújtanak.

A jelentésből többek közt az is kiderül, hogy a ˝3˝ nevezetű harmadik generációs mobil operátor ˝büszkélkedhet˝ a legnagyobb meghibásodási aránnyal: a vásárlók mintegy 32 százaléka panaszkodott arra, hogy alig egy éven belül meghibásodott a mobilja. Második a sorban az Orange, mintegy 16 százalékos meghibásodási aránnyal, a harmadik pedig a 15 százalékos hibaarányú T-Mobile. Ezt követően a Vodafone, a BT Mobile, az O2, a Virgin, majd pedig a Tesco következik a sorban.

Szakértők szerint nem meglepő, hogy pont a ˝3˝ szolgáltatónál a legrosszabb a helyzet, ugyanis a harmadik generációs készülékek még relatíve újak a piacon, és mivel jelentősen többet tudnak egyszerű 2-2,5G társaiknál, sokkal nagyobb a hibalehetőség esélye. Mint ismeretes, ezekkel a telefonokkal többek közt videótelefonálni, illetve akár internetezni is lehet, ráadásul nem is akármilyen (ADSL) sebességgel.

A mintegy 5 ezer mobilos adataira építkező tanulmány szerint a Motorola és a Sony Ericsson telefonok romlanak el a legtöbbször (20 százalék), a Nokia és a Samsung készülékek viszont már sokkal jobban (10 százalék) bírják a strapát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd