Connect with us

technokrata

K&H Bank portál Oracle alapokon

Kütyük

K&H Bank portál Oracle alapokon

A K&H a közelmúltban megújította arculatát, és ennek keretében honlapját is, amely az Oracle Portal technológiáján alapszik.

A projekt kivitelezését az Oracle üzleti partnere, az FMC Tanácsadó és Informatikai Kft. végezte, a GFT Websolutions Kft. alvállalkozásával. A portál a Bank arculatváltási projektjével összhangban 2005. júniustól elérhető a nagyközönség számára.

A fiatalos megjelenésű, új funkciókkal bővült ügyfélportál kialakításánál fontos szempont volt, hogy karbantartása programozói tudás nélkül is lehetséges legyen a Bank tartalom-menedzser és termékmenedzser szakemberei számára. Ez az Oracle Portál és a Day Communiqué szerkesztőségi alkalmazás együttműködése által valósul meg. A két különböző szállítótól származó alkalmazást a projekt során az FMC szakértői integrálták sikeresen, a Bank igényei szerint.

A portál három fő funkciójú elemeket tartalmaz. A tartalmi elemeket a szerkesztőségi rendszer portlet formában kommunikálja az Oracle Portal számára, amely megjeleníti azokat. Az oldalak aktív elemei (pl. valutaváltó, ATM kereső, stb.) a Bank saját fejlesztésében JAVA nyelven készültek el, háttérben aktív adatbázisok információit felhasználva. Az egész K&H Portálra kiterjedő keresést az Oracle UltraSearch keresőmotorjával valósították meg.

Az Oracle Portál a vállalati portálok fejlesztését, telepítését és felügyeletét szolgáló teljes körű, integrált keretrendszer, amely lehetővé teszi a biztonságos információelérést, az önkiszolgáló tartalom-közzétételt, az online csoportmunkát és a fontos üzleti folyamatok egységes áttekintését. A nyílt szabványokra épülő Oracle Portál jól méretezhető, nagyfokú rendelkezésre állást nyújtó portálkörnyezetet biztosít a vállalat ügyfeleivel, partnereivel és beszállítóival való rugalmas kapcsolattartáshoz.

Az Oracle Portal megoldása Magyarországon is számos referenciával rendelkezik, részben vállalati intranet portálok, részben interneten elérhető honlapok formájában, az utóbbiak közé tartozik például a Központi Statisztikai Hivatal honlapja, a Magyar Turizmus Rt. hivatalos magyar turisztikai honlapja, és az Önkormányzati Információs Központ oldalai.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle