Connect with us

technokrata

Kizárt ADSL-esek – a T-Online hivatalos közleménye

Kütyük

Kizárt ADSL-esek – a T-Online hivatalos közleménye

Az Internet-szolgáltató közzétette hivatalos álláspontját a múlt hét végén felmondott ADSL-szerződésekkel kapcsolatban.

Közlemény

A T-Online Magyarország gazdasági okok miatt a napokban felmondott 50 előfizetőjének. A döntés mögött a T-Online ügyfeleinek érdekeit szolgáló szempontok húzódnak meg, hiszen az érintett előfizetők letöltési adatforgalma az átlagos havi 4-8 gigabyte-hoz képest elérte a havi 170-540 gigabyte-ot. Ez napi 1900-6000 darab zeneszám, vagy akár 25 darab film letöltésére elegendő egy hónapon át. A vállalat meggyőződése, hogy többszázezer ügyfelének érdeke semmiképpen sem sérülhet 50 extrém adatforgalmat bonyolító ügyfele miatt. A T-Online Magyarország napokban tett lépése – amely szerint 50 előfizetőjének kénytelen volt felmondani – ezért álláspontunk szerint sem jogi, sem etikai szempontból nem kifogásolható.

A T-Online annak érdekében, hogy az Internet elterjedését elősegítse azzal is, hogy árait csökkenti, 2005 februárja óta a távközlési szolgáltatótól a nagykereskedelemben forgalomarányos elszámolás alapján vásárolja a szolgáltatást. A T-Online ajánlatai a tömeges igények kiszolgálására lettek alapozva és az ár is eszerint került megállapításra.

A T-Online maga is úgy gondolja – és ezért az elmúlt években termékkínálatát is úgy alakította – hogy az Internet fejlődésének jelenlegi szakasza a multimédiás tartalmak felé mutat (online zeneletöltés, filmletöltés, televíziós tartalmak használata stb.). Azonban az érintett 50 felhasználó átlagos napi adatforgalma 1900-6000 darab zeneszám, vagy napi akár 25 darab film letöltését feltételezte, amely korántsem mondható átlagos multimédiás használatnak.

„A szerződés felmondása nem valamiféle „büntetés” a nagy forgalomért, és arról sincs szó hogy ezek az ügyfelek megsértették volna a szolgáltatóval kötött szerződést. A lépésre egyszerűen azért került sor, mert ez a néhány ügyfél sokmilliós veszteséget generált havonta a vállalatnak, mondta el Simó György a T-Online vezérigazgatója.

Minden polgárjogi szerződésben szerepel a rendes felmondás fogalma, a cég ebben az esetben – a többi ügyfél érdekében – kénytelen volt ezzel a jogával élni. Az érintett ügyfelek még hatvan napig vehetik igénybe a szolgáltatást, ahogy az a szerződési feltételekben szerepel, így a hosszú felmondási idő egyben előzetes figyelmeztetésnek is felfogható és elegendő időt hagy arra, hogy az érintettek felhasználói szokásaiknak megfelelő szolgáltatást válasszanak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle