Connect with us

Hirdetés

technokrata

Audio Search – új szolgáltatás a Yahoo-tól

Kütyük

Audio Search – új szolgáltatás a Yahoo-tól

Az USA-beli internetes vállalat új lehetőséget kínál az internetezőknek: dalok, webes közvetítések, beszélgetések, interjúk letöltések után lehet keresgélni.

Tegnap mutatta be a vállalat annak az új szolgáltatásnak a bétaverzióját, amellyel hangtartalmakat lehet az Interneten keresni. A Yahoo Audio Search emellett számos, zenével kapcsolatos információ után is képes kutakodni, például videoklipek, komplett albumok elérhetőségét egyaránt ki tudja találatként adni, ahogyan a dalok szerzőinek, előadóinak webhelyeit is.

Az új audiokereső funkció a Yahoo egyéb keresési kategóriái közé lesz integrálva – a vállalat hasonló szolgáltatást nyújt például a videók, hírek és képek területén is. Terveik szerint a független kiadók előtt kitárulkozik annak lehetősége, hogy a Yahoo audio indexét saját tartalmaikkal módosítsák. Többek között ennek is köszönhetően a Yahoo Audio Search teljes pompájában több mint 50 millió audioállományt tud majd elérni, jelentette be a vállalat. Érdekesség, hogy a kereséseket el is lehet majd menteni a cég My Web 2.0 megoldásán keresztül. Ezen eszköz révén az internetezők megoszthatják zenei irányultságukat, kedvenc dalaikról tájékoztathatják a többi webezőt – mindezt az RSS technika segítségével.

Az audio- és videokeresés az Internet két olyan szelete, amely terület megszerzésére a Yahoo komoly erőforrásokat mozgósít. A Google-lal e téren (is) versenyben álló vállalat például tavaly jelentette be a Musicmatch 160 millió dollárért való felvásárlásának tervét.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés