Connect with us

technokrata

Audio Search – új szolgáltatás a Yahoo-tól

Kütyük

Audio Search – új szolgáltatás a Yahoo-tól

Az USA-beli internetes vállalat új lehetőséget kínál az internetezőknek: dalok, webes közvetítések, beszélgetések, interjúk letöltések után lehet keresgélni.

Tegnap mutatta be a vállalat annak az új szolgáltatásnak a bétaverzióját, amellyel hangtartalmakat lehet az Interneten keresni. A Yahoo Audio Search emellett számos, zenével kapcsolatos információ után is képes kutakodni, például videoklipek, komplett albumok elérhetőségét egyaránt ki tudja találatként adni, ahogyan a dalok szerzőinek, előadóinak webhelyeit is.

Az új audiokereső funkció a Yahoo egyéb keresési kategóriái közé lesz integrálva – a vállalat hasonló szolgáltatást nyújt például a videók, hírek és képek területén is. Terveik szerint a független kiadók előtt kitárulkozik annak lehetősége, hogy a Yahoo audio indexét saját tartalmaikkal módosítsák. Többek között ennek is köszönhetően a Yahoo Audio Search teljes pompájában több mint 50 millió audioállományt tud majd elérni, jelentette be a vállalat. Érdekesség, hogy a kereséseket el is lehet majd menteni a cég My Web 2.0 megoldásán keresztül. Ezen eszköz révén az internetezők megoszthatják zenei irányultságukat, kedvenc dalaikról tájékoztathatják a többi webezőt – mindezt az RSS technika segítségével.

Az audio- és videokeresés az Internet két olyan szelete, amely terület megszerzésére a Yahoo komoly erőforrásokat mozgósít. A Google-lal e téren (is) versenyben álló vállalat például tavaly jelentette be a Musicmatch 160 millió dollárért való felvásárlásának tervét.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd