Connect with us

technokrata

Webes napló miatt hadbírósági tárgyalás

Kütyük

Webes napló miatt hadbírósági tárgyalás

Az Egyesült Államok hadseregének egyik Irakban szolgáló katonája saját blogja miatt került bajba.

A negyvenéves Leonard Clark, aki az Arizonai Nemzetőrségnél szolgál, aktív katonai szolgálatát töltötte Bagdadban, amikor az a vád érte, hogy bizalmas információkat tett közzé saját blogjában. Az őrvezetői rangú, bűnösnek talált férfinek 1640 dolláros kártérítést kell fizetnie, áll az USA Központi Parancsnokságának közleményében.

Clarkot azzal vádolták meg, hogy két cikke is megsérti a katonai szabályzatot, amely világosan előírja, hogy a hadsereg tagjainak tilos minden bizalmas vagy speciális információt közreadni vagy azok széleskörű elterjesztésével próbálkozni, amely a katonai egységek mozgásáról, elhelyezkedéséről, a megtámadott egységekről vagy a stratégiáról informálhatja az érdeklődőket. A hadsereg nem közölte a nyilvánossággal, hogy Clark blogjának mely részei miatt került a katonai rendfenntartó egységhez az ügy, mindazonáltal az ominózus részeket eltávolíttatták a webes naplóból. Történt mindez olyan mértékben, hogy a büntetést elfogadó férfi blogját bezárták.

Clark egyébként korábban ovóbácsiként dolgozott, s demokrata színekben még Arizona kormányzóságára is pályázott.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd