Connect with us

technokrata

Webes napló miatt hadbírósági tárgyalás

Kütyük

Webes napló miatt hadbírósági tárgyalás

Az Egyesült Államok hadseregének egyik Irakban szolgáló katonája saját blogja miatt került bajba.

A negyvenéves Leonard Clark, aki az Arizonai Nemzetőrségnél szolgál, aktív katonai szolgálatát töltötte Bagdadban, amikor az a vád érte, hogy bizalmas információkat tett közzé saját blogjában. Az őrvezetői rangú, bűnösnek talált férfinek 1640 dolláros kártérítést kell fizetnie, áll az USA Központi Parancsnokságának közleményében.

Clarkot azzal vádolták meg, hogy két cikke is megsérti a katonai szabályzatot, amely világosan előírja, hogy a hadsereg tagjainak tilos minden bizalmas vagy speciális információt közreadni vagy azok széleskörű elterjesztésével próbálkozni, amely a katonai egységek mozgásáról, elhelyezkedéséről, a megtámadott egységekről vagy a stratégiáról informálhatja az érdeklődőket. A hadsereg nem közölte a nyilvánossággal, hogy Clark blogjának mely részei miatt került a katonai rendfenntartó egységhez az ügy, mindazonáltal az ominózus részeket eltávolíttatták a webes naplóból. Történt mindez olyan mértékben, hogy a büntetést elfogadó férfi blogját bezárták.

Clark egyébként korábban ovóbácsiként dolgozott, s demokrata színekben még Arizona kormányzóságára is pályázott.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle