Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szélessáv: Európa lekörözi Észak-Amerikát

Kütyük

Szélessáv: Európa lekörözi Észak-Amerikát

Egy nemrég megjelent felmérés szerint az öreg kontinens lakóinak szélessávú Internet-hozzáféréssel való ellátottsága megelőzi az újvilágbeli broadband internetezők számát.

Martin Olausson, a Strategy Analytics vezető elemzője szerint Nyugat-Európában a dial-up Internet-hozzáférések végnapjainak lehet szemtanúja a megfigyelő: Olausson úgy véli, hogy a telefonos Internet-csatlakozásnak ütött az utolsó „órája”. „A következő öt év során az európai vezető piacokról a dial-upos Internet el fog tűnni.” – jelentette be a szakember.

A felmérés szerint az észak-amerikai régió lecsúszott a harmadik helyre, míg az ázsiai, csendes-óceáni régió található vezető pozícióban. A Strategy Analytics közleménye értelmében a nyugat-európai háztartások 63 százaléka szélessávú Internet-hozzáféréssel fog rendelkezni 2010-re, s ez az összes Internet-képes háztartás 93 százalékát teszi majd ki.

Az év végére egyébként Hollandia vezeti majd a szélessávú Internet-penetráció listáját, minden másik európai államot megelőzve. A tulipán hazájának tartott országban 56 százalékon áll majd a broadband-kész háztartások aránya. Második helyen Svájc áll (51 százalék), míg Dánia harmadik 49 százalékkal, Norvégia pedig negyedik 48 százalékkal. A lista végén Németország kullog, a maga (kelet-európai szemmel még mindig impozáns) 24 százalékos értékével.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés