Connect with us

technokrata

Cisco: egységes, IP alapú üzenetkezelő rendszer

Kütyük

Cisco: egységes, IP alapú üzenetkezelő rendszer

A Cisco Systems bejelentette, hogy legújabb IP-kommunikációs megoldásaiba olyan biztonsági és hangátviteli összetevőket épített, amelyek gyorsabbá és olcsóbbá teszik a rendszerek kiépítését és fokozzák a munkavégzés hatékonyságát.

A nagy- és középvállalatok a Cisco Unity rendszer új, 4.05-ös változatában érhetik el az új fejlesztéseket, míg a kisvállalkozások és a fiókirodák a Cisco 2800-as vagy 3800-as ISR-útválasztók és a Cisco Unity Express 2.1 együttes alkalmazásával élvezhetik az integrált szolgáltatások előnyeit.

A titkosítás, a hálózati megoldások, illetve a hangátvitel terén szerzett tapasztalataira építve a Cisco IP-kommunikációs portfólióját is számtalan biztonsági funkcióval bővítette. A hangátviteli szolgáltatások felhasználói a Cisco Unity 4.05-ös verziójával úgy küldhetnek személyes üzeneteket, hogy nem kell tartaniuk az adatok kiszivárogásától. Az új megoldás a hangforgalmat az átviteli közeg és a jelzésrendszer szintjén titkosítja, így az üzeneteket csak a címzett tudja meghallgatni – mindezt többletköltségek nélkül.

A Cisco Unity Express 2.1 elsősorban a hálózatban működő, illetve a több telephellyel rendelkező vállalatoknak kínál rugalmasabb és olcsóbb telepítési lehetőségeket. A megoldás újdonsága a fontos üzenetek körbeküldése a rendszer egészében, valamint a VPIM hangüzenet-protokoll (Voice Protocol for Internet Mail) használata a Cisco Unity Express rendszerekben. A vállalatok a különböző céges hangpostarendszerek közötti kommunikációt úgy tehetik zökkenőmentessé, ha központi irodáikban a Cisco Unity központi szoftvert, fiókirodáikban pedig a Cisco Unity Express megoldást futtatják. A rendszerintegrációval javul a cégek hatékonysága, hiszen a beruházási és üzemeltetési költségek csökkenése mellett az alkalmazottak is gyorsabban és egyszerűbben juthatnak üzeneteikhez.

A Cisco Unity egységes üzenetküldési megoldás támogatja a nyílt szabványok átvételét. Az IMAP-klienshozzáférést támogató kiegészítő licenc megvásárlásával az IMAP alapú levelezőrendszert használó vállalatok is élvezhetik a Cisco Unity előnyeit. Ezeknél a cégeknél az alkalmazottak személyi számítógépeik levelezőprogramjaiból is elérhetik a Cisco Unity hangpostaüzeneteit. A Domino-felhasználóknak készült Cisco Unity szoftver az Exchange-ügyfeleket megcélzó Cisco Unity megoldáshoz hasonlóan nagy hibatűrésű, teljes redundanciát biztosít, és a TDM alapú rendszerekről az egységes hálózatra való áttérést a hagyományos és az IP-telefonalközpontok működésének integrációjával, valamint kompatibilis üzenetátvitellel támogatja.

A Cisco továbbra is olyan megoldások kidolgozásán fáradozik, amelyek a hangposta-alkalmazások integrálásával javítják a vállalatok hatékonyságát. „A Cisco Unity használatával a cégvezetők egyszerre nagy létszámú csoportokhoz is elküldhetik a szükséges információkat” – folytatta Rodriguez, majd hozzátette: „A szoftver jóvoltából az európai felhasználók például hamarabb hozzájuthatnak a mobiltelefonjaikra érkező üzenetekhez, mivel azokat elektronikus postaládájukból is elérhetik. A megoldással mi is gyorsabban tudunk reagálni ügyfeleink igényeire.”

A Cisco mindezek mellett a hatékonyság, a biztonság, valamint a virtualizáció javítása érdekében további faxolási lehetőségekkel bővíti IP-kommunikációs alkalmazáscsomagját. A Captaris RightFax 9.0 Enterprise Suite alkalmazáscsomagra épülő Cisco Unity faxkiszolgáló például a faxszolgáltatásokat az adat- és hangátviteli, valamint az asztali alkalmazásokban egyaránt integrált módon teszi elérhetővé.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp