Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Samsung visszahívja hibás mobiltelefonjait

Kütyük

A Samsung visszahívja hibás mobiltelefonjait

A Samsung visszahívta alig pár napja forgalomban lévő legújabb mobiltelefonját, a többek közt műholdas TV adások vételére is alkalmas SCH-B200-at.


A vállalat munkatársai az üggyel kapcsolatban elmondták, hogy a Samsung SCH-B200-at szoftverhiba miatt kellett visszahívni – az enyhén kínos projekt mintegy 200 dél-koreai vásárlót érint. A vállalat várhatóan nem cseréli ki a hibás telefonokat, hanem egyszerűen csak frissíti azok szoftverét. A szoftverhiba egyébként konkrétan akkor lép fel, amikor a felhasználók letöltött programokat próbálnak elmenteni a telefon memóriájában. Dél-Koreában ez az első eset, amikor szoftverhiba miatt visszahívnak egy mobiltelefont.

A Samsung újdonságának legfontosabb ismeretőjele az úgynevezett ˝slide and rotation˝, vagyis ˝csúsztatható és forgatható˝ kialakítás, melynek lényege, hogy a telefon billentyűzete a fedlap felfelé csúsztatása révén csalogatható elő, majd pedig ezt a kijelzőt tartalmazó fedlapot még el is lehet forgatni. Az LCD vízszintesbe történő forgatása azért fontos, mert így kényelmesebben lehet műholdas televíziós adásokat nézni, ugyanis a készülék DMB kompatibilis. Érdekesség, hogy a telefon még egy hátsó kitámasztókart is kapott.

A 800 MHz-es frekvenciájú CDMA2000 1x EV-DO hálózatokban használható SCH-B200 2,2 colos képátlójú TFT folyadékkristályos kijelzőt kapott, mely egyrészt 240×320 pixeles felbontású, másrészt pedig nem kevesebb mint 262 színárnyalatot képes megjeleníteni. A beépített digitális fényképezőgép segítségével maximum 2 megapixeles felbontású fotók, illetve MPEG4 formátumú videók készíthetők. A telefonból természetesen az MP3 lejátszó funkció sem hiányzik, mint ahogy a Word és Excel állománykezelő szoftverekről sem kell lemondaniuk a felhasználóknak.

A többek közt TV-kimenettel, infravörös porttal, 256 MB belső memóriával, TransFlash memóriabővítőhellyel és sztereó hangszóróval felvértezett Samsung SCH-B200 106,5 milliméter hosszú, 52 milliméter széles, 24,9 milliméter vastag és 120 gramm tömegű. A telefon 700 dollárba, vagyis mintegy 143 ezer forintba kerül.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés