Connect with us

Hirdetés

technokrata

Feljövőben a mobiltelefonos walkie-talkie szolgáltatások

Kütyük

Feljövőben a mobiltelefonos walkie-talkie szolgáltatások

A legfrissebb felmérések azt mutatják, hogy szépen lassan egyre több mobil operátor üzemeltet CB rádió jellegű Push To Talk szolgáltatásokat.


A GSA (Global mobile Suppliers Association) egyik, napokban nyilvánosságra hozott elemzéséből kiderül, hogy jelen pillanatban globálisan mintegy 33 GSM/GPRS hálózatban lehet igénybe venni PTT szolgáltatásokat. Ezen hálózatok közül 15 európai, 11 ázsiai, 5 amerikai és 2 közel-keleti. A jelentés kitér arra, hogy ezenkívül számos olyan operátor van világszerte, mely jelen pillanatban még csak teszteli a PTT-t, de hamarosan kereskedelmi szolgáltatásként kívánja ügyfelei részére bocsátani.

Ezzel párhuzamosan örvendetes, hogy a 2005-ben forgalomba kerülő új mobiltelefonok egyre nagyobb arányban támogatják a PTT-t. A GSA közlése szerint a tíz legnagyobb gyártó kínálatában jelenleg már közel 60 olyan GSM/GPRS modell található, mely PTT képes.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a T-Mobile Magyarországon elsőként az Országos Polgárőr Szövetséggel együttműködve teszteli legújabb csoportkommunikációs megoldását, a Push To Talk-ot (PTT). A jól ismert adó-vevőhöz hasonló, annak korszerűbb, távolsági korlátok nélkül használható legújabb változatával a hangüzenet sok címzetthez juthat el egyszerre. A PTT szolgáltatás a Nokia rendszerének és a T-Mobile csoport nemzetközi hátterének köszönhetően lesz elérhető a magyarországi ügyfelek számára is.

A PTT belföldön a T-Mobile GPRS/EDGE/3G hálózatán használható majd, és a társaság kínálatában jelenleg több olyan Nokia készülék kapható, amely alkalmas a szolgáltatás használatára (Nokia 6170, 5140, 6020, 6680). A kereskedelmi bevezetést követően a PTT előfizetéses és Domino kártyás ügyfelek számára egyaránt elérhető lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés