Connect with us

technokrata

Feljövőben a mobiltelefonos walkie-talkie szolgáltatások

Kütyük

Feljövőben a mobiltelefonos walkie-talkie szolgáltatások

A legfrissebb felmérések azt mutatják, hogy szépen lassan egyre több mobil operátor üzemeltet CB rádió jellegű Push To Talk szolgáltatásokat.


A GSA (Global mobile Suppliers Association) egyik, napokban nyilvánosságra hozott elemzéséből kiderül, hogy jelen pillanatban globálisan mintegy 33 GSM/GPRS hálózatban lehet igénybe venni PTT szolgáltatásokat. Ezen hálózatok közül 15 európai, 11 ázsiai, 5 amerikai és 2 közel-keleti. A jelentés kitér arra, hogy ezenkívül számos olyan operátor van világszerte, mely jelen pillanatban még csak teszteli a PTT-t, de hamarosan kereskedelmi szolgáltatásként kívánja ügyfelei részére bocsátani.

Ezzel párhuzamosan örvendetes, hogy a 2005-ben forgalomba kerülő új mobiltelefonok egyre nagyobb arányban támogatják a PTT-t. A GSA közlése szerint a tíz legnagyobb gyártó kínálatában jelenleg már közel 60 olyan GSM/GPRS modell található, mely PTT képes.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a T-Mobile Magyarországon elsőként az Országos Polgárőr Szövetséggel együttműködve teszteli legújabb csoportkommunikációs megoldását, a Push To Talk-ot (PTT). A jól ismert adó-vevőhöz hasonló, annak korszerűbb, távolsági korlátok nélkül használható legújabb változatával a hangüzenet sok címzetthez juthat el egyszerre. A PTT szolgáltatás a Nokia rendszerének és a T-Mobile csoport nemzetközi hátterének köszönhetően lesz elérhető a magyarországi ügyfelek számára is.

A PTT belföldön a T-Mobile GPRS/EDGE/3G hálózatán használható majd, és a társaság kínálatában jelenleg több olyan Nokia készülék kapható, amely alkalmas a szolgáltatás használatára (Nokia 6170, 5140, 6020, 6680). A kereskedelmi bevezetést követően a PTT előfizetéses és Domino kártyás ügyfelek számára egyaránt elérhető lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd