Connect with us

technokrata

Mobiltelefonokba szánt újfajta memóriakártyák

Kütyük

Mobiltelefonokba szánt újfajta memóriakártyák

Az MMCA (MultiMediaCard Association) bejelentette, hogy a társaság Zürichben megrendezett nyári ülésén elfogadták az MMCmicro memóriakártyák végleges szabványát.


Az MMCmicro az MMCplus és az MMCmobile után immár a harmadik MultiMediaCard formátum. A mindössze 14 milliméter széles, 12 milliméter hosszú és 1,1 milliméter vastag új kártyák körülbelül harmad akkorák, mint az MMCmobile formátumú kártyák.

A bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról, hogy az MMCmicro Card-ok kifejlesztésekor kiemelt figyelmet szenteltek a mobiltelefonokban történő felhasználásra. Az új kártyák 3,3, illetve 1,8 V-os feszültségről is képesek üzemelni, adatátviteli sebességük pedig eléri a 26 MB/s-ot. Ennek ismeretében elmondható, hogy jelen pillanatban ez a világ leggyorsabb mikro méretű memóriakártyája. Az MMCmicro-nak adattároló kapacitás tekintetében sincs szégyenkeznivalója, ugyanis a jelenlegi NAND flash technológia segítségével akár 1 GB-os kártyák is minden további nélkül legyárthatók.

Az első MMCmicro Card kompatibilis mobiltelefonok várhatóan hamarosan meg fognak jelenni a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd