Connect with us

technokrata

Mobiltelefonokba szánt újfajta memóriakártyák

Kütyük

Mobiltelefonokba szánt újfajta memóriakártyák

Az MMCA (MultiMediaCard Association) bejelentette, hogy a társaság Zürichben megrendezett nyári ülésén elfogadták az MMCmicro memóriakártyák végleges szabványát.


Az MMCmicro az MMCplus és az MMCmobile után immár a harmadik MultiMediaCard formátum. A mindössze 14 milliméter széles, 12 milliméter hosszú és 1,1 milliméter vastag új kártyák körülbelül harmad akkorák, mint az MMCmobile formátumú kártyák.

A bejelentés kapcsán szó esett többek közt arról, hogy az MMCmicro Card-ok kifejlesztésekor kiemelt figyelmet szenteltek a mobiltelefonokban történő felhasználásra. Az új kártyák 3,3, illetve 1,8 V-os feszültségről is képesek üzemelni, adatátviteli sebességük pedig eléri a 26 MB/s-ot. Ennek ismeretében elmondható, hogy jelen pillanatban ez a világ leggyorsabb mikro méretű memóriakártyája. Az MMCmicro-nak adattároló kapacitás tekintetében sincs szégyenkeznivalója, ugyanis a jelenlegi NAND flash technológia segítségével akár 1 GB-os kártyák is minden további nélkül legyárthatók.

Az első MMCmicro Card kompatibilis mobiltelefonok várhatóan hamarosan meg fognak jelenni a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle