Connect with us

technokrata

Minimo: itt a legújabb mobil Firefox

Kütyük

Minimo: itt a legújabb mobil Firefox

A Mozilla Foundation kiadta a kifejezetten mobil készülékekre szánt Minimo böngésző alkalmazás legújabb verzióját.

A Windows Mobile platformra épülő Mini-Mozilla 007-es verziója számos újdonságot hoz a korábban megjelent béta változatokhoz képest. Az egyik legfontosabb újdonság, hogy a szoftver jóval gyorsabb működésű lett, ezenkívül pedig megjelent benne az úgynevezett Tab Browser Interface és az NPAPI pluginek támogatása. A fejlesztők a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a 007-es verzió mérete a 006-os változat méretének alig 75 százaléka, de egyetlen korábbi funkció, vagy szolgáltatás sem hiányzik belőle.

Az elmúlt egy-másfél esztendőben megfeszített munkát folytattunk annak érdekében, hogy mihamarabb kijöhessünk egy speciálisan mobil készülékre optimalizált webböngészővel – nyilatkozta nemrégiben a cég egyik vezetője, aki elmondta, hogy a Mozilla mobil technológiáit titokban jó ideje már több vállalat teszteli. A Mozilla bizton állítja egyébként, hogy amennyiben egy weboldal korrekt módon megjelenik a PC-kre telepített Firefoxon, akkor azt a Minimo is minden további nélkül képes lesz betölteni.

Az asztali számítógépes piacon a Mozilla féle Firefox böngésző szépen lassan egyre nagyobb konkurenciát jelent a domináns szerepet játszó Microsoft Internet Explorernek. Szakértők szerint a Minimo-nak nehezebb dolga lesz, a mobiltelefonos böngésző piacon ugyanis nem a felhasználók, hanem a gyártók döntenek arról, hogy milyen böngészőt alkalmaznak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd