Connect with us

technokrata

Minimo: itt a legújabb mobil Firefox

Kütyük

Minimo: itt a legújabb mobil Firefox

A Mozilla Foundation kiadta a kifejezetten mobil készülékekre szánt Minimo böngésző alkalmazás legújabb verzióját.

A Windows Mobile platformra épülő Mini-Mozilla 007-es verziója számos újdonságot hoz a korábban megjelent béta változatokhoz képest. Az egyik legfontosabb újdonság, hogy a szoftver jóval gyorsabb működésű lett, ezenkívül pedig megjelent benne az úgynevezett Tab Browser Interface és az NPAPI pluginek támogatása. A fejlesztők a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a 007-es verzió mérete a 006-os változat méretének alig 75 százaléka, de egyetlen korábbi funkció, vagy szolgáltatás sem hiányzik belőle.

Az elmúlt egy-másfél esztendőben megfeszített munkát folytattunk annak érdekében, hogy mihamarabb kijöhessünk egy speciálisan mobil készülékre optimalizált webböngészővel – nyilatkozta nemrégiben a cég egyik vezetője, aki elmondta, hogy a Mozilla mobil technológiáit titokban jó ideje már több vállalat teszteli. A Mozilla bizton állítja egyébként, hogy amennyiben egy weboldal korrekt módon megjelenik a PC-kre telepített Firefoxon, akkor azt a Minimo is minden további nélkül képes lesz betölteni.

Az asztali számítógépes piacon a Mozilla féle Firefox böngésző szépen lassan egyre nagyobb konkurenciát jelent a domináns szerepet játszó Microsoft Internet Explorernek. Szakértők szerint a Minimo-nak nehezebb dolga lesz, a mobiltelefonos böngésző piacon ugyanis nem a felhasználók, hanem a gyártók döntenek arról, hogy milyen böngészőt alkalmaznak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle