Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet-elérés repülés közben

Kütyük

Internet-elérés repülés közben

Megállapodás az Intel és a Boeing között.

A Connexion by Boeing, a The Boeing Company egyik leányvállalata, és az Intel bejelentette, hogy a két vállalat együttműködik a nagysebességű, repülés közben használható vezeték nélküli internetes szolgáltatások elterjedésében és ezek népszerűsítésében. A megállapodás részeként a vállalatok sikeresen befejezték az Intel Centrino mobil technológiára épülő laptopos konfigurációs kompatibilitási tesztet, amely következtében a Connexion by Boeing internetes szolgáltatása lett az első olyan repülés közbeni program, amelyet „bevizsgáltak” az Intel Wireless Verification Program által.

A Connexion by Boeing az egyetlen, nagy sebességű, vezeték nélküli internetes elérhetőséget, adat és szórakoztatási lehetőségeket biztosító szolgáltatás a kereskedelmi légitársaságok és utasaik, valamint magán- és kormányzati repülőgépek számára.

A Wireless Verification Program keretében az Intel együttműködik a vezeték nélküli szolgáltatásokat biztosító cégekkel annak érdekében, hogy felismerjék és minimális szintre csökkentsék a szolgáltatások minőségével, a lefedettséggel és az állásidővel kapcsolatos, potenciális problémákat, melyek negatívan érinthetik a végfelhasználókat. A mai napig a program keretében már 103 szolgáltatót „vizsgáltak be”, akik világszerte több mint 70.000 hotspotot működtetnek.

„Az Intel és a Connexion by Boeing közösen tesztelik a nagysebességű, repülés közben használható Wi-Fi szolgáltatásokat, amelyek által biztonságos szolgáltatás nyújtható azon utasok számára, akik a repülőút alatt újabb elfoglaltságot szeretnének találni.” – mondta Keith Kressin, az Intel Mobil Platform csoportjának marketing igazgatója. „Az Intel és a Connexion by Boeing szeretne erőteljesen javítani a végfelhasználói élményen, és egy teljesen új világot megnyitni a repülés közbeni szórakoztatás, kommunikáció és „termelékenység” terén.”

„A Connexion szolgáltatásainak Intel Centrino mobil technológiával és ezt támogató termékekkel való kompatibilitásának tesztelése által biztosítani tudjuk légi utasaink számára a magas színvonalú, repülés közbeni Wi-Fi élményt, amelyet a földön megszokhattak – akár a weben szörfölnek, akár televízióműsorokat néznek, akár a vállalati hálózatra csatlakoznak.” – mondta David Friedman, a Connexion by Boeing marketing és kereskedelmi alelnöke.

A Connexion by Boeing és az Intel azért is együttműködik, hogy a kereskedelmi járatokon növeljék a légi utazás közbeni internet-hozzáférési lehetőségeket, többek között az üzleti vagy turista minőségben utazókat megcélzó promóciók vagy oktatási programok által. A Connexion by Boeing szolgáltatásai jelenleg 70 repülőgépen érhetőek el, amely napi több mint 100 útvonalat jelent a Lufthansa Airlines, a Scandinavian Airlines, a Japan Airlines, az ANA, a Singapore Airlines és a China Airlines járatain. Emellett az Austrian Airlines, a Korean Air, az El Al, az Asiana és Etihad is hamarosan bevezeti a nagysebességű szolgáltatásokat hosszú távú járataikon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés