Connect with us

technokrata

Egyre kelendőbbek az okostelefonok – visszaesőben a PDA-k

Kütyük

Egyre kelendőbbek az okostelefonok – visszaesőben a PDA-k

Miközben a nagytudású okostelefonok világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, addig a PDA eladások szépen lassan visszaesőben vannak.


A Canalys piackutató cég egyik legfrissebb felméréséből kiderül, hogy a mobil készülékek teljes piaca az idei esztendő második negyedévében mintegy 105 százalékkal növekedett. Ezen belül az okostelefonok eladási mutatói 186 százalékkal javultak, ellenben a telefon funkciókat nélkülöző kéziszámítógépekből 14 százalékkal kevesebb fogyott.

Érdekesség, hogy Európában 18 százalékkal több PDA-t adtak el, mint korábban, ami elsősorban annak tudható be, hogy ebben a régióban komoly érdeklődés mutatkozik a beépített GPS helymeghatározó modulos készülékek iránt. Szakértők szerint egyébként globálisan azért zsugorodik a PDA piac, mert a mai modern okostelefonokban lényegében már minden olyan szolgáltatás helyet kap, mely korábban csak a kéziszámítógépekben volt megtalálható, ezenfelül pedig még telefonálni is lehet ezekkel a készülékekkel.

2005 második negyedévében továbbra is a Nokia, a Palm és a RIM uralta a piacot. Az első helyezett Nokia 54,9 százalékos piacrészt birtokol, ami éves szinten mintegy 105 százalékos növekedést jelent. A második helyezett Palm a piac 8,7 százalékát tudhatja magáénak, a bronzérmes RIM pedig 7,4 százalékos részesedéssel bír. Ezenkívül a Motorola is jól teljesített, főleg Kínában és Japánban, ahol is a Fujitsu-tól visszaszerezte korábbi ötödik helyezését.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd