Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internetfüggők klinikája

Kütyük

Internetfüggők klinikája

Gyógyszeres kezelés és elektromos stimuláció, meditáció és Micimackó.

Kínában egy olyan orvosi központot állítottak fel, ahol kifejezetten az internetezés rabjává vált állampolgárokat kezelik. Az államilag finanszírozott gyógyítási központ Pekingben található, és jelenleg 12 bentlakásos ápolttal rendelkezik. A „betegek” számára korai kelést (reggel 6 óra) írtak elő, melyet sportprogramok, akupunktúrás kezelések és meditációs gyakorlatok követnek – csupa olyan elfoglaltság, ami igyekszik az internetfüggő embereket „visszahozni” a való világba.

Az intézményt vezető Dr. Tao Ran szerint a fiatalság van a leginkább kitéve annak a veszélynek, hogy az Internet rabjává válik. Az igazgató elmondása értelmében a gyerekek közül sokan elhanyagolják tanulmányaikat, nem ritka, hogy még az iskolába se mennek el. Helyette minden szabadidejüket számítógépes játékokkal töltik vagy csevegőszobákban beszélgetnek egész nap. Ez bizonyos szemszögből a szociális kapcsolatok leépüléséhez, súlyosabb esetben depresszióhoz, félelemhez és a többiekkel való kapcsolattartás feladásához vezet. Dr. Tao szerint alvási problémákat is okoz a túlzott számítógép előtt való ülés, az egyéb testi problémákat már nem is említve.

Hogyan lehet elszakadni az Internettől? Az orvos szerint ehhez szükség van egyfajta elektrosokkos terápiára is. Dr. Tao 30 voltos feszültséggel stimulálja a kezeltek idegpályáinak egyes pontjait, illetve egy pontosan meg nem nevezett folyadékot is bejuttat a páciensek szervezetébe – intravénásan. Ez utóbbit az agy kiegyensúlyozása miatt kell alkalmazni, mondta az igazgató.

Habár elég drasztikusnak tűnik a fenti beavatkozás, és nem is olcsó (egy napra durván 50 dollárt kell kifizetni, miközben az átlagos pekingi 20 dollárnak megfelelő jüant keres egy héten), mégis van rá kereslet. A Micimackóval, művirágokkal díszített kórteremben tévézési lehetőséget is biztosító kúra egy olyan problémát kíván orvosolni, amiben Dr. Tao becslése szerint mintegy 2,5 millió kínai szenved. Igaz, ezen emberek többsége fiatal, akik az Internet létezése előtti korokban más dolgok függőjévé váltak, tehát a jelenség nem ismeretlen – csak új köntösben jelentkezik. Szerencse, hogy ezen függőségek javát idősebb korra maguktól kinövik az emberek.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés