Connect with us

technokrata

100 millió felett a kínai internetezők száma

Kütyük

100 millió felett a kínai internetezők száma

Kedden jelentette be a helyi kormányzat, hogy az ország internetező populációja meghaladta a 100 millió főt, azaz Magyarország lakosságának tízszeresét.

Kína egy ideje már a világ második legnagyobb internetezői táborával rendelkezik. Az Amerikai Egyesült Államok az első (egyelőre), ahol a Világhálón rendszeresen barangolók közül 135 milliónyian laknak. A rizs hazájában viszont nagyobb növekedési potenciál rejlik, már csak a két ország lakosságának eltérő nagysága miatt is.

A két országban azonban alapvetően eltér az Internethez való hozzáállás – míg az USA-ban alig vannak korlátok (azokat is többnyire lokálisan, szüleik hozzák meg gyerekeik védelmében), addig Kínában keményen cenzúrázza az internetezők elé kerülő tartalmakat a vezetés. Amint arról már mi is írtunk, bevezettek például egy olyan regisztrációs rendszert, amelyre minden, Kínában működő site-nak fel kell iratkoznia, ha törvényesen akar működni – ehhez persze teljesen meg kell felelnie az állami cenzorok kívánalmainak. Nincs pornográf tartalom, nincsen a rendszer döntéseit vitató fórum, a szólásszabadság szintén nem az Internet kínai szegletének erénye.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle