Connect with us

Hét személy ellen indítottak eljárást Miskolcon illegális filmterjesztés miatt

Kütyük

Hét személy ellen indítottak eljárást Miskolcon illegális filmterjesztés miatt

A miskolci rendőrök a márciusi rajtaütések után újabb filmkalózokat fogtak Miskolcon az Audiovizuális Művek Szerzői Jogait Védő Közcélú Alapítvány (ASVA) kezdeményezésére. Hét magánszemélynél több mint ezer darab illegális DVD-t foglaltak le, akik a Mátrix HUB-on tették közzé a tőlük megvásárolható filmek listáját, melyek egyenként 800-2000 filmet tartalmaztak.

A Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai újabb sikeres akciót hajtottak végre Miskolcon és környékén. Hét személy ellen indult eljárás, akik a lefoglalás pillanatában is nagy mennyiségű szerzői jogvédelem alatt álló tartalmat osztottak meg a Mátrix HUB fájlcserélő rendszeren keresztül. Egymással alkottak egy kisebb fájlcserélő társaságot is, amely tagjai személyenként 50–100 gigabyte filmes tartalmat osztottak meg illegálisan. A megvásárolható filmek listáján, melyeket a fájlcserélő HUB-on tettek közzé, egyenként 800-2000 film szerepelt.

A Miskolci Rendőrség nem először hajtott végre hasonló akciósorozatot a hazai és nemzetközi kalózkodás szempontjából egyre nagyobb kihívást jelentő fájlcserélő hálózatok ellen, ezek az akciók a jövőben is rendszeresek lesznek. A DC++ és más fájlcserélő hálózatok lehetővé teszik, hogy felhasználók ezrei egy időben nagymennyiségű szerzői jogi védelem alatt álló tartalmat osszanak meg egymással. Az internetes kalózkodás pedig sokszor összekapcsolódik a kalózkodás tradicionális formáival, azaz az letöltött DVD-k illegális másolásával és árusításával.

A mostani ügyben a rendőrség a Büntető Törvénykönyvbe ütköző, szerzői és kapcsolódó jogok megsértésének bűncselekménye miatt nyomoz. Az elkövetők – a bűncselekménnyel okozott vagyoni hátrány nagyságától függően – több évi szabadságvesztéssel is büntethetők.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom