Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bye-bye Siemens, helló BenQ!

Kütyük

Bye-bye Siemens, helló BenQ!

A végfelhasználóknak szánt elektronikai termékeket – többek között digitális fényképezőgépeket, szkennereket és LCD monitorokat – valamint mobiltelefonokat gyártó tajvani központú BenQ-csoport vásárolja meg a Siemens több mint 6.000 főt foglalkoztató mobiltelefon-üzletágát.

A felvásárlás hozzásegíti a BenQ-t ahhoz, hogy a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártó társasága legyen. A társuló partnerek piaci ereje jól ötvözhető. A GSM mobiltelefonok területén végzett tevékenysége mellett a tajvani székhelyű vállalat a végfelhasználóknak szánt elektronikai termékeket, LCD képernyőket, notebookokat, számítógépeket, fényképezőgépeket és szkennereket is értékesít. Az akvizícióval erősödik a BenQ pozíciója a GSM mobilszektorban. A társaság a jövőben szeretne központi üzleti tevékenységként foglalkozni a mobiltelefonokkal. A cég központja továbbra is Münchenben lesz.

A BenQ az egyik leggyorsabban növekvő mobiltelefon-gyártó Ázsiában. A Siemens-szel kötött megállapodás lehetőséget nyújt számára a nemzetközi terjeszkedéshez. A globális szintű szervezeti háttérrel rendelkező német vállalat Nyugat- és Kelet-Európában valamint a gyorsan növekvő latin-amerikai piacon is vezető pozíciót tölt be. A felvásárlással a BenQ világszerte elismert márkanevet, technológiai hátteret és szakértelmet, továbbá széles nemzetközi piacot szerez, s ezenkívül a Siemens három földrészre kiterjedő gyártóüzemeit is megkapja.

A BenQ tökéletes partner a Siemens számára, segítségével hosszú távra biztosítani tudja mobiltelefon-üzletágának fennmaradását és jövőjét, ezzel alkalmazottai, ügyfelei és beszállítói javát szolgálja. A tajvani társaság kezébe kerülnek a Siemens Manausban (Brazíliában) és Kamp-Lintforban (Németországban) lévő fejlesztő- és gyártóközpontjai valamint székhelyei, továbbá az értékesítési és marketinghálózat. A joint venture-ként működő sanghaji Siemens-üzemet is átveszi az új cég.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés