Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az LG tarol az európai 3G mobil piacon

Kütyük

Az LG tarol az európai 3G mobil piacon

Az LG Electronics 1 millió készüléket adott el az európai WCDMA mobiltelefon piacon és az így elért 25,5 százalékos piaci részesedésével megszerezte az első helyet ezen a területen – derül ki az IDC által az európai mobiltelefon piacról készített, 2005 első negyedéves felméréséből.

Az európai WCDMA piacot a múlt évben 8,1 millió készülékre becsülték, ami az idén a gyors növekedésnek köszönhetően elérheti a 22 millió készüléket. Így az európai a világ legnagyobb WCDMA telefonpiaca.

Az LG Electronics, megelőzve más vezető mobilgyártókat, elsősorban azért lett első, mert digitális készülékeiben és WCDMA telefonjaiban az általa kifejlesztett élvonalbeli technológiákat alkalmazza, amelyek biztosítják a videotelefon kapcsolatot, a stabil minőségű kommunikációt, valamint az akkumulátorok tartósságát, a kompakt méretet és a kifinomult formatervezést. Ezeknek és számos egyéb kiváló tulajdonságának köszönhetően az LG készülékek kitűnnek a versenytársak hasonló termékeinek sorából.


2004-ben az LG Electronics továbbfejlesztette partnerkapcsolatait Európa legnagyobb 3G mobilszolgáltatóival: a Hutchisonnal, a francia Orange-dzsal és a spanyol Telefonicával. Így most a társaságok kölcsönösen hasznos kapcsolatokat ápolhatnak egymással, és mindez hozzásegítette az LG Electronics-ot az első számú piaci pozíció megszerzéséhez.

2004-ben az LG Electronics látta el WCDMA telefonokkal Észak-Amerika legnagyobb mobilszolgáltatóját, a Cingular Wireless-t. Ennek köszönhetően az LG Electronics az első koreai székhelyű mobiltelefon szállító, aki elérte ilyen irányú célját. Az LG ezt szem előtt tartva, a WCDMA szolgáltatás bevezetésével egyidejűleg – az év második felében – innovatív designnal és multimédiás szolgáltatásokkal felszerelt készülékeket dob piacra Észak-Amerikában.

Az LG Electronics stratégiája: csúcstechnológiájú WCDMA készülékeit, marketing képességeit, és az európai WCDMA mobilpiacon betöltött első számú helyét kívánja használni arra, hogy megerősítse márka imidzsét, amely szerint a társaság az észak-amerikai WCDMA piac globális felsőkategóriás telefongyártója.

Az LG Electronics több mint 20 féle WCDMA telefonnal kívánja ellátni a globális WCDMA piacot megszilárdítva ezzel vezető szerepét a Nokia, a Motorola és a NEC, vagyis a WCDMA piac legerősebb játékosai között. Az LG Electronics becslése szerint a teljes globális piac 50 millió készüléket tesz ki, ezért a cég megerősíti jelenlétét a piacon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés